9.Childhood

Min bästa Nalle. Hade jag bara fått välja ett föremål från mitt hem hade det givetvis varit Nalle. 7 dar i veckan, 52 veckor om året!!

Jag tror jag fick han i 1-års present av farmor och farfar. Fast egentligen är detta min systers nalle, och hon har min. Den rackaren körde ett fulspel när vi var små och lurade sig till min nalle för att hon tyckte den var finare. De är identiska bara att hennes har 2 år mer på nacken och då hade väl hon gosat mer med sin så den blivit mer ruggig än min. Hon påstod ju givetvis motsatsen när bytet skulle ske. Kommer även ihåg att min nalle inte gick heta Nalle för det gjorde hennes. Men få var jag större och klokare så det lyssnade jag då inte på!!

Nalle, the one and only!


Modeblogg nästa?

Hur söt är inte denna?
Tror dock inte att lilleman skulle passa så bra i den!


Kusinmys!

Igår vad jag och pysen hos syster och kusin. Stackars liten man dom fick vara docka, och när han inte ville vara det längre och blev lite ledsen fick han puss i kram <3


Normalt?

Kommer in i köket och ser detta! Kanske inte hade varit mitt val av plats till pysen.. Och med en bananklase som säkerhet!

Jag säger då det!


Livet...

...Tänk vad det förändras! Igår hade vi några goda vänner över för lite fredagsmys, fredagsmys. Bara där har livet förändras! Hade det varit för 2 år sedan hade det varit fredagsfest! Nu förtiden ser vi alltid till att ha lite alkoholfria öl hemma i fall att någon ska vara nykter av någon anledning. Och istället för en BIB räcker det med en flaska vin att dela på. När hände denna förändring? Och efter middagen sätter sig alla bänkade framför TV, vi kan ju inte missa ”På spåret” som böjar kl 20, kanske en öl till del, eller ska vi slå på stort med en whiskey? Lagom till klockan slår 23 har gästerna gått hem, disken är diskad och sängen kallar!

Men, jag gillar det! De där svettiga nattklubbarna som var ett virrvarr av dans, raggande, drickande, rökande och flirtande känns allt annat än lockande! Och skulle jag ta mig ut på ett dansgolv idag hade jag förmodligen känt mig väldigt awkward! Jag kan ju knappt hålla takten på mina zumba-pass!! När hände denna förändringen?

Kan det ha något med en stor stor mage som efter 9 månader blev en liten liten man? Kan denna lilla man ha ett finger med i spelet tro? Och kan det vara så att fredagsmyset igår var av den lugnare karaktären för att fröken i fråga hade sitt BF igår och med andra ord var ganska sprickfärdig? Och kan det vara så att hennes gubbe behövde hålla sig nykter in case of emergency?

Kan va så!Väldigt, Väldigt dansant 2006! (Ocxh 20 kilo lättare!)Väldigt dansant 2007! ( och alla dessa partypinglor är nu mera mammor!))Ganska dansant (och helt omedveten om att det låg ett litet litet liv i magen) på Nyårsafton 2010-2011!Oerhört odansant i September 2011!


9. Daily routine

Amma
Leta napp
Amma
Promenera
Leka
Leta napp
Tupplur
Amma
Leka
Prova något att äta
Leka
Amma
Nattinatti!


8. Your sky

Denna skulle jag postat för några dagar sen men saker har kommit i mellan, typ det riktiga livet! Idag är himmelen lite mer grå och jag ska gå på loppis. Fint lördags nöje!


Klyscha!

Det måste hänga ihop med mammalivet, det där att fynda!

Kanske för att man har mer tid? (eller har man verkligen det?)
Kanske för att man har halverat sin inkomst?

Jag snackar tradera! I'm hooked!!


7. FavouriteUtan tvekan är det vår vagn! Utan den hade jag varit helt körd (höhö)!
Pysen har trivts i sin vagn sen dag...3, så den har använts flitigt!

För övrigt så gick jag vilse/felberäknat den dagen då jag tog detta kortet. Trodde seriöst att jag ALDRIG skulle komma hem! Det var liksom en väg i vägen för mig som jag inte kom över och jag vandrade där fram och tillbaka, fram och tillbaka för att hitta en väg över, under eller runt den där sketna vägen. Tillslut fick jag gå tills vägen tog slut, gå ner med vagnen för 30 trappsteg och i princip korsa en rondell. Det blev en lååång promenad!!


Att fånga bebis på bild!

Det blir inte alltid så där super bra bilder när liten man ska vara med. Det gnälls, dreglas, kollas på lampor, grimaseras, kräks, kollar i kors osv osv osv. Det är ännu svårare att få ett kort på oss två när båda blir bra, tro mig, jag har försökt!

Reslutat:
Snygg mamma =grimaserande bebis
Grimaserande mamma= söt bebis
Lite snygg mamma = tjurig bebis
Tjurig mamma= lite söt bebis

Vi är liksom osynkade i vårt modellande, Pysen och jag!Glad mamma = tjurig bebis med dubbelhakaLite vindögd glad mamma= lite mindre tjurig bebis med lite mindre dubbelhaka

Krubbing!

Pysen har börjar krubba, potatis har det bjudis på.
Om han gillat det? OM han gillat det? Vilket litet matvrak!

Liten blir stor, fortare än man tror!OBS! Skeden är ett montage, han kan inte äta själv än!

Polare for life!!

Idag har Pysen hängt med sin bästakompis! Och jag har hängt med min, dock inte riktigt lika närgånget som Pysen har gjort. Fast jag förstår att han måste hålla sig nära så det kan snacka genom skinn, kött och fostervatten! Snart får de träffas IRL sattsejja, närmare bestämt den 30 Januari och det är en grabb på 49 cm och 3610 gram. Jag vet ju givetvis inte detta, då hade jag varit helt sjuk i huvudet, det är min tro!


6. Makes you smileMina fina vänner får mig att skratta och le! Jag hade ingen bild på ALLA mina vänner och jag ville ju såklart inte att någon skulle känna sig exkluderad! Från Norr till Söder, Ost till Väst finns det fina härliga människor som förgyller mitt liv, både till vardags och fest.


Action!Joel sitter och tittar på en film. De senaste 45 minuterna har varit en actionscen med pikor och knivar och bomber och eldregn från ledningar och knytnäveslag och och och och... Behöver jag säga att jag INTE tittar?


Testing!

Detta är ett bloggtest från min ajfån! Jag befinner mig fortfarande i Sveriges metropol Älmhult! Igår var det mysig kväll md goda vänner och idag vankas det två-års kalas!

Tjoo!


5. Something you woreDet här hade jag på mig en kväll för länge sen. Det var på den barnlösa tiden och den gravidetslösa tiden. Då man var ute och härjade då och då.

Just denna dagen regnade det, på snön, vilket gjorde att det blev en isgata. Jag bestämde mig ändå för att cykla hem(!) och olyckan var ett faktum! VEM klarar av att svänga med en cykel i en hockeyrink utan att cykla vält (som de söta skåningarna säger)?  På gott och ont hade jag en hel del vin i kroppen:

Gott: Fallet blev inte så farligt. Att vara lite vinslirig (höhö) gör ju att reaktionsförmågan faller lite i glömska och man glömer/hinner inte ta emot sig. Alltså inga brutna handleder eller andra brutna ben.

Ont: Jag hade ALDRIG satt mig på en cykel i nyktert tillstånd under de vägförhållandena! Och även fast jag inte bröt något så gjorde det just ont!

Till råga på allt så låg det ju ett par centimeter isande kallt vatten över isen, därför hänger kläderna på tork. Och ännu mer till råga på allt så vet jag att det var ett antalet personer som såg sliret.

Jag har funderat ett bra tag på hur det såg ut när jag skulle UPP från denna isgata, med cykel och en kappa som det DRÖP vatten om. Men upp tog jag mig, inte bara från marken utan även upp på cykeln för att fortsätta färden hemåt!

PS. Kommer nog inte hinna blogga imorgon då vi ska till Sveriges metropol Älmhult. Därav två bilder idag!


4. Letterbox... Jag har inte riktigt funderat på hur ful vår "Ingen reklam, tack!" skylt är, jag har blivit hemmablind!
Ett skrynkligt papper med inte allt för välarbetad stil på (förlåt Joel!) som är skrivet på ett reklampapper med loggan åt fel håll. Suck, får nog byta ut den där lappen imorgon... Eller någon annan dag. Time will tell om det någonsin blir gjort!

Kortet tog jag idag när jag kom hem från Zumba toning. Alltså när man dansar zumba med hantlar. Herre min tid! Det var helt Crazy bananas! Sä-ri-jöst! De ville att jag (och givetvis alla andra också) skulle göra ARMHÄVNINGAR i SLUTET på passet. ARMHÄVNINGAR!!! Ja,  ni läste rätt -ar, alltså inte bara en åt gången utan......... FYRA!! Och vi skulle inte göra bara FYRA armhävningar EN gång, utan flera gånger!! Jag misslyckades givetvis totalt! Jag kanske klarade en halv, sammanlagt under alla försöken, och det har nu gått upp för mig hur ovältränad jag är, for real! Mina muskler är ett skärmt!!


Ciccet for President!

OBS! OBS! OBS!

Jag tänkte piska upp min statistik lite och det bästa sättet att få ut information är såklart på Facebook. Och hör och häpna mina 3 (Jepp, har fått en till läsare, välkommen!!!) damer och herrar: När jag skrev Ciccet i min status så ville den här ordväljaren att det skulle så VICEPRESIDENT!!!!!!!!

Mamma har alltid sagt att jag är ämnad för något stort här i världen eftersom jag simmade förbi alla preventivmedel och övriga hinder.. Jag tror vi är nåt på spåret här!!!Vote For Me!


Ljud 2 punkt 0

Pysen har kommit på ett nytt ljud. Joel tycker det låter ungefär som när vår äckliga granne har tjejbesök, if you know what I mean!?!?! Och då måste jag hissa en flagga för att det inte är Pysen som ligger och stönar utan det är vår äckliga granne som låter konstigt. "Ääääh, Ääääh, Ääääh" låter han. Inte Ah, Oh eller Åh som alla andra utan ÄääÄäÄÄäh! Super ÄCKLIGT är det när vår granne gör det. Super gulligt när Pysen gör det!

För övrigt så undrar denna granne VARJE GÅNG vi träffas i hissen om jag är ny i huset. Och jag säge VARJE GÅNG att jag har bott här i över 2 år. Nästa gång ska jag skrika så jag spottar han lite i ansiktet. "NEJ, UNDER TVÅ ÅR HAR JAG FÅTT HÖRA PÅ DINA ÄCKLIGA ÄäÄÄÄääH, SNUSKGUBBE!!!!!!" Förhoppningsvis är det lagom att kliva ur hissen när jag skrikit klart, annars blir det förmodligen något kvav stämning i den där lilla hissen som man måste inkräkta i varandras comfortzones i!!!!!


3. Something you adoreSjälvklart min lilla och naggande goa´familj!

Mitt hjärtas fröjd och glädje.Tänk vad allt annat känns som strunt i jämförelse med denna lilla varelse som tog mitt hjärta med storm från den allra första lite konstiga förvirrande stund vi hade tillsammans. Må vi ha många fina stunder ihop. Du och jag, pysen!

2. Frulle

Jippi! Nu kom 2:an. med denna takten är vi klara med detta till mitten av April ungefär.Min frukost:

En skål med fil och flingor. Det finns även en näve russin där i men det blev lite tvärt om i dag då de i vanligast fall ligger på toppen.
Ett stycke glas med Oboy. Detta är i vanliga fall juice men den var slut idag och Oboy fördrack (?) jag mig på under graviditeten så igentligen är det usch!...
... men jag måste ju ha något att svälja ner min lilla rosa vitamintablett med.

Denna fantastiska smaksensation intages i sällskap av hallandsposten samt en liten gurglande Pys i babysitter.

Exakt denna frukost har jag intagit sedan Pysen föddes, i 4 månader (herre min tid!!!!!!) alltså. Nu sitter jag bara i princip och väntar hela dagarna på att jag ska göra en frukosthelomvändning och äta någon annan frukost som ser exakt lika dan ut i några månader, tills det vänder igen. And so, and so, and so on.... Kanske skulle börja med samma koncept till lunch och kvällsmat så slipper jag ha idétorka, vilket jag nästan alltid har... på sätt och vis har jag/vi redan börjat med att ALLTID äta tacos på fredagar. Det har jag tagit med mig från mamma och pappa, det går ju inte att tröttna på denna rätt! Mehikooooo!


Hard Work Work.

Oj så jädra duktig jag har blivit på att träna. Är på gymmet 2-4 gånger i veckan och promenerar 2-4 gånger i veckan. Nu ska fläsket bort, SNABBT!!
Har varit på 2 zumbapass än så länge och det är riktigt roligt. Särskilt när jag är där med Plonken som gör det mesta spegelvänt men verkar vara helt omedveten om detta. Sjukt kul faktiskt =)
Minst 5 kilo till och med Mars är mitt mål. Tror inte det ska vara några problem.

Oki, detta blev ju också ett så där sjukt roligt inlägg. Välplanerat och innehållsrikt! Kände mig mest tvungen att uppdatera eftersom jag kickat igång bloggen igen, och mina 2 läsare får ju inte bli besviken på mig!

Nä, fy fan!

1. You

Nu har jag gjort en Håkan Hellström igen och snott helt obekymrat från andra! Lite sen i starten, men jag kommer nog i mål jag också, ska ni se!!

C.C


Ljud.

Pysen har kommit på ett nytt ljud. Ett gnälligt sådant. Och HÖGT!! Höga C, A..Dur, moll? Den hösta tonen som tänkas kan iaf. Jag kan inte det där med bokstäver och toner för jag vägrade spela blockflöjt som alla andra gjore i trean (kan man ju ångra lite idag). Som tur var gjorde Anki i grannklassen det också så vi brukade istället vara hemma hos henne och dricka lättöl utblandat med Svartvinbärssvart. Vi borde ha räknat ut redan där att vi inte var bra för varandra ; ) Men we are still going strong och hon är idag en av mina äldsta vänner och förmodligen en av mina trognaste bloggläsare. Love you, Plonken!

Nä, nu gnäller det i Höga C som tusan här! Nu blir det promenad till syster för lite syster och kusin mys!!!!


2011

Har snått denna listan från Underbaraclaras.com (vet givetis inte hur jag länkar). Den är ganska tråkig!

Gjorde du något 2011 som du aldrig gjort förut?
Var gravid och födde fram mitt barn.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Nja. Vänner/släktingar fick barn på julafton. Annars fick vi massor med syskonbarn 2010 och har en hel del vänner som ska få barn under 2012. Jippi!!!

Dog någon som stod dig nära?
Nej. Min mamma fick nytt hjärta i Augusti så vi fick nytt liv i familjen istället <3

Vilka länder besökte du?
Bara falukorvslandet. Fick dock finbesök från staterna i Oktober.

Är det något du saknar år 2011 som du vill ha år 2012?
Mer vindrickande, haha!

Vilket datum från år 2011 kommer du alltid att minnas?
Givetvis den 22 September när Pysen kom till världen. Helt klart den häftigaste dagen i mitt liv.
Och såklart den 13 Augusti när mamma fick sitt hjärta.
Två väldigt speciella dagar i mitt liv.

Vad var din största framgång 2011?
Vet inte om jag haft så mycket framgång. Känns som hela 2011 var ett år som enbart bestod av graviditet och liten bebis att ta hand om. Så det får väl bli att jag lyckats med det.

Största misstaget?
Att jag åt precis vad jag ville och blev en valross på köpet. Ångrar det fett (höhö) nu i efterhand när jag ska gå ner skiten.

Bästa köpet?
Hmm, Vår bil?

Vad spenderade du mest pengar på?
Bilen och prylar till Pysen. Inte ett ruttet öre till mig själv.

 Gjorde någonting dig riktigt glad?
Att mammas hjärttransplantation gick bra och att vi fick den finaste, underbaraste lilla pojken som går att få.

Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2011?
Allt med Håkan Hellström då vi var på tre Håkan konserter, därav Pysens produktionsnamn ”Håkan”.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Förmodligen lite ledsnare, om det är rätt ord, då jag inte är ett big fan av att vara preggo. Booooring!

Vad önskar du att du gjort mer?
Sparat ännu mer pengar och rört mer på mig… Och fått sova mer!!!!

Vad önskar du att du gjort mindre?
Varit uppe på nätterna. Först för att pinka 300 gånger och sedan för att mata liten fis.

Blev du kär i år?
Ja, i Pysen.

Favoritprogram på TV?
Följde faktiskt Idol i år, men om det var mitt favoritprogram vet i tusan.

Bästa boken du läste i år?
Jonas Jonasson- 100 åringen. Den var bra men tror att det var den enda boken jag har läst, är lite av en periodare när det kommer till läsning.

Största musikaliska upptäckten?
Oj, många bra svenska band och artister!

Något du önskade dig och fick?
En massa kärlek, lite klyschigt sådär =0

Något du önskade dig och inte fick?
Sängramen till vår säng men den bör dyka upp i början av detta året. ÄNTLIGEN!!

Vad gjorde du på din födelsedag 2011?
Hmm, det kommer jag inte ihåg. Var förmodligen bara hemma med min lilla familj.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Att det inte var så jobbigt att vara gravid som jag var typ hela året!!

Vad fick dig att må bra?
Vila!

Vilken kändis var du mest sugen på?
Mest sugen på? Nu förstår jag inte!

Vem saknade du?
Alla mina vänner och min familj som inte bor i samma stad som jag!

De bästa nya människorna du träffade?
Pysen? Har jag lärt känna några nya?

Mest stolt över?
Men jisses vad tjatigt detta blev. Har precis insett att jag inte gjort ett smak under året, tråkmåns! Jag har fasen bara varit gravid eller precis ogravid! Är stolt att jag på direkten kommit igång med promenader för att få bort sviterna efter magen!

Högsta önskan just nu?Att alla ska vara friska och att det ska bli strålande väder den 16 juni 2012, viktig dag!!!Liten Pys i för stor overall och Stor mamma i för små byxor!


Tid?

Hur har de där stora bloggarna tid att uppdatera flera gånger om dagen? Herre min tid!

Nu ska jag knoppa in för natten, eller i alla fall ett par timmar tills Pysen vill ha krubb igen.

Nu sa precis Joel att jag inte fick skriva om han på bloggen, om jag inte skriver hur underbar han är... Så, Joel du är underbarast och bäst i hela världen... Näst efter Pysen såklart! ; )

Jaha,  3 små kvittrande rader fick det bli idag (4 med denna).

Stjärt! (5 med denna)

Moonday!

Det var givetvis inget att brusa upp för igår om att bloggen inte funkade, jag behövde bara ha lite tålamod så löste det sig av sig själv... Problemet är att jag gärna vill att saker ska hända pronto och har absolut inte tid att vänta en endaste liten sekund (Gissa vad jag tyckte om att vara gravid i 9 månader, mer om det i senare inlägg) för då blir jag arg!!! Särskilt när det kommer till elektronik, kan hänga ihop med min totala okunskap i frågan!

Min dag har innehållet en förmiddagspromenad med tillhörande telefonsamtal med bästaste Nina. Efter ett snabbt stopp hemma för påfyllning av Pysens magsäck mötte jag upp min andra bästaste Nina för en sväng på stan med tillhörnde fika på Robert´s. Jag investerade i en bröstpump för 599:-(katching!!!!) och mitt glammiga mammaliv forsätter i samma anda!

Planer för resterande dag är att inviga bröstpumpen, kan bli hur intressant som helst samt att knata ner till gymmet för lite träning!

Just nu vid min högra sida:Min fina pruttmaskin!


Tröttast i bloggvärlden!

Jag har redan tröttnat på att blogga!

Varför?

DÄRFÖR ATT JAG ÄR TOTALT EFTERBLIVEN NÄR DET GÄLLER DATORER!!!! Och all annan elektronik också för den delen. Idag har jag försökt fräsha upp bloggen lite, men har det blivit någon uppfräshning? NEJ, DEN SER LIKA DAN UT SOM INNAN!! va fan liksom?! Jag ser inte mitt premiärinlägg, inte ens det ser jag! WHAT?

Och allt denna trötta mamman gör nu är med anden i näven och kappsäcken i halsen (eller?!) eftersom lilla pysen kan vakna när som helst óch ropa på sin största idol i hela världen. Ja, det är jag alltså.

Och sen ett kort då som givetvis inte har något med inlägget att göra:Mamman på promenad!


I´m Back!!

Japp, jag har bestämt mig för att börja blogga igen! Jag har inte bestämt mig för hur ofta detta kommer ske, det blir en överaskning för oss alla helt enkelt. Jag fick ialla fall ett sug här om dagen när jag gick in på denna gamla godingen och började läsa alla mina gamla inlägg. Insåg att jag glömt massor av det jag skrivit om här (inte så konstigt eftersom hela 06-07 var år i dimman och vidare rätt in i kaklet!) och inser att mitt minne behöver lite stödord för framtiden.

Den största anledningen till att jag vill börja blogga är just mitt dåliga minne.. Eller den absoluta största bästa anledningen är ju att jag fått en liten mini man i mitt liv och jag vill gärna komma ihåg hans uppväxt! Mitt dåliga minne i kombination med amnings/småbarns/sömnbrist hjärnan kommer förmodligen leda till att jag knappt kommer komma ihåg att jag fått barn om si så där 20 år.

Bloggen kommer förmodligen fortsätta i samma anda med ett gäng stavfel och totalt onödiga inlägg, Jippi!
Innehållet i blogginläggen kommer med all säkerhet bli annorlunda och de där svettiga partynätterna på dansgolven med 100 promille i blodet är utbytta mot tröttsamma vakna nätter med 100 milliliter bröstmjölk i tuttarna!
Det där partysminket är nu utbytt mot lite bebisbajs på armbågen(inget ovanligt alls nu för tiden)!
Parfymen är utbytt mot en svag odör av bebiskräk!
Den fina fasta magen med nästan rutor är utbytt mot ett randigt fläskberg!
Jag slutar här...
Oh, det ljuva mammalivet!

Jag kan redan förvarna er framtida läsare redan nu att det nästan enbart kommer vara bilder tagna från min Iphone. Jag är PÅ TOK för lat för att ladda över korten från kameran till datorn och för att få lite roligare inlägg så får det bli ett ajfånfoto, bättre än inget, eller hur?

Så kära vänner och främlingar, nu kör vi!!!!!

Håll till godo med Pysens Nyårsoutfit!