Att bli småbarnsförälder.

Det innebär en del att bli småbarnsförälder, helt klart. Till midsommar tänkte jag, Joel, Nina och Marcus dra ihop till en liten festlig tillställning. Vi var ute i tid tyckte vi och började fråga runt i början av maj. ALLA hade andra planer! Så det blev vi fyra plus kidsen. Småbarnsföräldrarna, precis som på nyår!! Framåt 21-tiden när kidsen hade sovit några timmar och det sprack upp till sol ute kände vi att vi ville öka pulsen lite och övervägde till och med ett tag att flytta över grabbarna till dina vagnar och ta oss till en större fest. " det blir ju liksom aldrig ett dunderparty på 4 personer", menade jag! " JO" , sa Marcus, "Det kan det visst bli!! Nu går vi in och äter efterrätt, sen spelar vi pictionary!!"

Och det gjorde vi. Precis vad jag skulle kategorisera som en hejdundrandes fest för några år sedan!!

Men kul, det hade vi minsann!!


Raggadish!

Dog i-landsdöden litegrann igår när jag stod och gjorde raggmunkar och bacon. När jag skulle ta fram sylten såg jag att det var JORDGUBBSSYLT vi hade hemma. JORDGUBBSSYLT TILL RAGGMUNKAR????? Sen såg jag att lingonsylten stod lite längre in i kylskåpet, pjuh! Kvällen var räddad!!


16 Juni.

Då har jag varit fruga i en vecka och det känns så fantastiskt bra. Ungefär som innan fast lite bättre, lite vuxnare och lite mer blingit! Det var helt klart en av de bästa dagarna i hela mitt liv och den trängs där på toppen med Pysens födelsedag, min studentdag och dagarna på Hultsfredsfestivalen när jag träffade Joel. Tänk att vi har en alldeles egen dag nu, 16 juni! Cerminin i kyrkan gick finfint. Jag trodde jag skulle vara superduper nervös i kyrkan och gråta som ett barn men icke. Jag kände mig lugn som en filbunke och höll mig ifrån tårarna under hela tiden, dock med vissa svårigheter några korta stunder. Festen blev GRYM med skön stämning, allsång, god mat och god dricka, elva tal och tre spex och middagen avslutades med några valsliknande steg framåt 22-tiden! Sedan var det party paty party och fram åt 02-tiden kastade jag och Joel in handduken efter att ha varit igång sedn 06 på morgonen. Sista kvar på festen var mina partyprissar till föräldrar som var kvar till 03.30-tiden, sköningar <3
Jag har inte fått så många bilder än men jag har hittat några fina på min vän Johannas blogg som jag tog mig friheten att sno av henne. Hoppas det är OK Jo-Jo din galna, vilda, underbara, sköna böna!
Pysen i kyrkan.
Världens coolaste (och minsta) bil.
Skål på dig herr Vallström!
Min underbart fina klänning som min talangfulla mamma har sytt.
Hade gärna bott i denna klänningen resten av mitt liv!!

Ett valsliknande steg.

 

En underbar dag från början till slut. Har fått en del frågor om vilken musik vi hade i kyrkan så här kommer en lista med dem också. Ni får leta upp dem själva men alla finns på spotify!

I kyrkan hade vi två solon som våra fina vänner Nina och Peter framförde på sång och gura.

Anywhere is paradise - Stefan Andersson

You are the best thing - Ray LaMontagne


Som ingångsmarschen tog vi en klassiker för att väga upp det hela som världens skönaste kantor brassade av på orgel. Och som utgångsmarsch spelade och sjöng Nina och Peter en trevlig liten sång som skulle sätta stämningen inför festen:

Bröllopsmarsch ur en midsommarnattsdröm - Mendelssohn

Cant keep it in - Cat Stevens


Vi valsade sedan runt till en gamla Svensk goding som vi tyckte passade till våra valstalanger.

(Detta gjorde vi alltså inte i kyran utan senare på festen... om någon nu inte fattade detta;))

Evert Taube - Brudvals

 

Gift er allihopa där ute!!!! Det är så värt all planering, all tid och alla pengar i världen för det är helt underbart att få dela en sådan dag tillsammans med sin kärlek och alla sina nära och kära!

 


Keep on rollin´!

Jag kör på ett tag till här på bloggen precis som det är nu. Det finns uppenbarligen idioter över allt som gillar att dela med sig av sin skit och efter alla fina kommentarer både här och på FB så är ju de flesta av er riktigt härliga människor som jag gärna skriver för. Jag blev/blir bara så jävla förbannad när någon jävla nolla säger hemskheter om mitt barn! Ni mammor och pappor där ute vet vad jag menar, instinkten att skydda sitt barn går ju över alla gränser!! Jag gillar inte ens att Pysens rum ligger närmare ytterdörren än vad vårt gör i fall att någon skulle bryta sig in under natten och hitta han där först. Ja, som sagt - över alla gränser! Hur ska det gå när han blir tonåring och ska ut och härja  runt på nätterna? Hur gör en orolig mamma och pappa då för att behålla förståndet och lugnet hemma i TV soffan? Tur att det är länge dit så jag har tid på mig att förbereda mig för detta!

Hur som helst. Det är många som eftergfrågar fler bilder från vårt bröllop men dessvärre så har jag typ inga och de jag har finns redan på FB. Men för er läsare som inte är vän med mig där ska jag snart posta de bilderna här på bloggiloggen! Tills dess för ni hålla tillgodo med en bild på mig och min fina syster som pappa mailade här om dagen. "Kram på er mina vackra döttrar" hade han skrivit i mailet och jag kan ju inte göra annat än att hålla med; Vi är så himla vackra båda två =)


Vem är den skyldiga?

När vi kom hem i söndags hängde denna på dörren, så gulligt!! Nu pågår värsta detektivarbetet för att ta reda på vem som hängt dit den. Någon som vill träda fram?


Idioter?

Efter att ha fått kommenatrer som denna:
ales of Otis  ([email protected]) om Bästa barnet!:
Snacka om barnfetisch. Din jävla unge är lika mycket mirakel som en bajskorv. En kemisk reaktion, man äter en macka och några timmar senare kommer det ut en illaluktande korv. Din kille sprutade sin koffeinfyllda medelmåttiga säd i din vagina och 9 månader senare pumpade du ut den där enheten som du kallar för unge.
Denna kommentar är inte godkänd.
Kan man ju inte göra annat än fundera på vad för sjuka människor som finns på denna jord. Funderar nu på att sätta lösenord på min blogg så jag har lite koll på vilka som läser. Du som har lämnat denna kommentaren behöver inte göra dig besväret att gå in här igen för du äcklar mig så jävla mycket. Ni andra vettiga människor som läser min blogg för gärna maila denna människa om eventuella reflektioner kring detta.
Jag tänkte göra ett inlägg om vårt bröllop vi hade i Lördags men blir inte super sugen på att lägga upp något om mitt liv till okända människor just nu!

Bästa barnet!

Tänk vad skönt att kunna totalslockna som ett barn kan! Allt eller inget, punkt slut!


Lever jag?

Det här med småbarnslivet och kroglivet är inte direkt som handen i handsken. Tur att de möts så sällan de där två. Igår drog jag och Nina en spontan utgång, se om vi fortfarande hade det i oss. Det hade vi!! Vi dansade och drack drinkar till 2. Sen blev det kebab på en bänk innan vi gick hem, precis som back in the days! Över 1 och ett halvt år sedan var det sen vi två var ute tillsammans senast, sedan dess har vi båda fått barn och stog nu och svängde med gäddhänget i takt till musiken, fantastiskt!!

Vaknade vid 07.28 av en stinkande bajsblöja uppkörd i ansiktet och det blev väl lite pricken över i:et på hur jag mår denna morgon.

Fy fan!


En sån där dag...

Idag har jag haft en sån där dag som har varit helt vardaglig men helt speciell. En fin dag. En bra dag.
I skrivande stund sitter jag på balkongen i en lite för sval kvällstemperatur i en lite för gammal tjocktröja helt ensam och njuter av ett glas vin. Dagen D börjde i tidig otta, närmare bestämt kl 06.00. Pysen vaknade i vanlig ordning och Joel gick och hämtade honom för att lägga honom i vår säng (ljuvliga morgonmys med små händer dragandes i håret och små fötter sparkandes i ryggen) men istället för att lägga sig så studsar Joel in i duschen. Det vankas svensexa och Joel got a feeling (Oooohooo) att det är just idag. Tvättid börjar kl 7 och jag vet att grabbarna kommer komma vid 08.30-tiden för att haffa Joel. Går runt med ett härligt pirr i kroppen hela morgonen och försöker verka som vanligt. Vid 07.01 är Joel nyduschad, nyrakad, frukostäten och går runt och städar... Nervös? Exalterad? Förväntasfull? En fin uppslutning av nära och kära, gamla och nya kommer och haffar MIN BLIVANDE MAN och dom beger sig av på dagens, kvällens och nattens oförglömliga äventyr. Jag vet känslan, för jag hade den själv för några veckor sedan, och jag vet att han kommer ha TIME OF HIS LIFE idag!!!! Själv beger jag och min fina Pys in till stan för att träffa Ankiplonk som på Måndag beger sig på nya äventyr till Stavanger. Som jag kommer sakna henne, min fina gammalsomgatanvän! Efter det styr vi kosan mot Fylling för 2-års kalas för min systerdotters/guddotters 2-års kalas! Liten blit stor, fortare än du tror! Får träffa min familj och min bästa kusin som berättar roliga nyheter om min andra bästa kusin ( jag har "bara" 3 kusiner och alla är lika bra!!!) Vi äter bullar och glass och leker med nya leksaker och lever som vi vore Pippi Långstrump hela högen.
"Vill du heta Pippi?"
"Jaa."
"Ska jag kalla dig Pippi för alltid?"
"Jaa."
Stoppar in min son i bilen i en klänning som INTE är aktuell när det blåser lättare storm ute och det ska bäras unge och barnvagn in och ut i bilen, men vad gör det egentligen? Värre har jag skådat i veckotidningarna! Kommer hem och lägger min son som slocknar på två röda efter intensiv lek med kusinerna. Har ett långt och mysigt samtal med en av mina bästa bästa som bor så otroligt långt borta och vi tackar båda två elektonikgudarna som utplånar "långtborta" lite grann i alla fall och jag tackar Telenor global som gör att jag kan ringa för 79 öre i minuten till andra sidan jorden!
Snart väntar bädden, längtar! Kommer sova gott med vetskapen om att MIN BLIVANDE MAN har det så bra med alla sina närmaste vänner och att vi ses imorgon igen, pigga och glada!?!?! Jag kan nog inte annat göra än att använda ett av min arbetsplats favorituttryck. TACKSAMHET! Eller ska vi slå på stort och använda Sveriges favorituttryck EUFORISK!!!
(Har inte riktigt någon bild som passar dagens sinnesstämning och fick nog inte riktigt ner det på print heller så det är bäst att avsluta här. Innan det börjar balla ur ordentligt. Idag är en dag som jag borde börja skriva på en roman om jag hade velat, men det vill jag inte! Hepp Hepp!)