Vi överlevde!

Kalaset gick som på räls, pjuh!
Mindre katastrof med baket innan bara, hur svårt kan det vara att baka muffins!? Tydligen väldigt svårt men tillslut lyckades jag och jag tror alla gick lite spyfärdiga härifrån! .... Av mätthet alltså, inte för att det var äckligt.. Jag må aldrig bli någon bullmamma men jag försöker undvika att servera mat som får gästerna att kräkas!

Hur som helst så kan vi konstatera ett denna dagen gick mer smärtfritt förbi en den vi hade för ett år sedan! Dock svettades jag ungefär lika mycket; 10 vuxna och 5 barn i vår 3:a och så var det öppnafönsterochventilerförbud i Halmstad pga. brand i hamnen. Vi var varma men eftersom vi hade den bästa vyn över branden från vår balkong så försökte vi tills det inte gick längre, klokt det där. Att försöka tills det inte går längre alltså!

Pics: brända muffins (nej,det var inte dem jag serverade), happy 1-åring på sockerrus, livsfarlig brandrök.


AHA!!!

Fick ett mms idag av min mammakompis Emma. Hon hade läst min blogg angående världens kortaste sladd och hade nu hittat apples inspiration i sin sons leksak.

Tack Emma!


Åh nej självklart!

Typiskt så det är, så det är!
Jag skulle baka idag inför Pysens 1-årskalas på lördag. Brysselkakor stod på schemat, fast med blått socker istället för rosa. Det gick åt fanders skulle man kunna konstatera utan att överdriva!

Jag skulle backat ur redan vid degknådandet för det var där det började gå ut för/rakt ner åt. Det blev liksom aldrig någon deg! Jag läste receptet om och om igen och allt var korrekt utfört men degen tog sig inte! Skam den som ger sig tänkte jag och efter mycket om och men fick jag ihop till några jävla rullar, olidligt sköra men dock rullar.
Nu blir nedförsbacken något brantare: rulla rullarna i karamellfärgat socker, jo men TJENA! Istället för 2 droppar karamell färg blev det typ... Lite fler droppar = väldigt blött socker. Försök och rulla degrullar som faller i sär bara du råkar andas på dem i blött socker = fail fail fail! Jag lyckades till slut få några klumpar med socker på varje rulle och nu skulle skiten in i kylen för kylning innan de skulle skäras i kakbitar.
En jävla rulle lyckades inte ens klara sig helskinande ut ur kylen, där den stått STILLA på ett FAT! WTF!? När jag kommit till detta uppskärningsmoment var jag långt ner i backen alltså och jag förlorade många kakor under denna helvetesfärd. Sista momentet: grädda i ugnen 175 grader 10 minuter. Do I need to tell you guys how that went? Det finns olika grader i helvetet och min ugn är jävligt het! 50 kakor skulle det bli enligt receptet... Ja...

Hade inte tänkt berätta denna historia men någon tyckte det var instagram material... Och han har ju några upp på mig efter hans egna juveler som jag bjussat er på!


Update update!

Update på i-landsproblem inlägget:
Joel kom precis hem och det första han säger är:

-Varför ligger du så långt ner i sängen?

-FÖR ATT JAG LADDAR MOBILFANSKAPET!!!


Nedan kommer en bild på en av miljoner vita förkorta jävla sladdar!


I-landsproblem delux!

Vilket stolpskott är det som har bestämt längden på iPhone-laddaren??? Jag blir så förbannad!!! Det är ju helt och totalt omöjligt att ladda mobilen, sängsurfa OCH lyckas ligga bekvämt samtidigt! Kan inte någon på Apple komma med den geniala iden att addera en meter sladd till iphone5-laddaren!? Hade rusat och köpt en ny telefon på direkten. Punkt.slut.


U.S.A

Saker jag lärt mig på min tripp:

Same shit different name är INTE ett ordspråk som finns i USA!!

Det är så billigt i USA så det blir dyrt att åka dit!

Att klä en 1-årig kille i leopardmönstrade tights går inte hem i Michigan!

Att flyga med en 1-åring är inget jag gör om, även fast det gick väldigt bra. (pröva att försöka äta mat i det enorma utrymme du har på ett flygplan med en unge (som inte vill sitta stil men gärna kasta iväg din mat) som du måste ha i knät=omöjligt!!!)

Tidsskillnaden går alldeles utmärkt att klara av ditåt men inte hemåt!

I USA har dem drink på påse, hur bra??

I USA kan du köpa 5 liter vin för 11 dollars. Hej, hej alkoholism!!

I USA har dem gott godis och svagt kaffe, passar mig perfekt!

I USA har jag en av mina finaste kompisar som känns så väldigt långt borta ibland men ändå så nära ❤