Bröllop

Nu har det blivit lite dålig uppdatering igen, kan ha att göra med förrra inlägget, fast nu är det bara 3 dagar till den ska vara inskickad. OjOjOj!!!
Jag har pluggat hela dagen och nu känns det rätt bra igen, även fast jag är så trött på det så jag vet inte vad!!

Fick ialla fall en paus från plugget i helgen då vi var på bröllop. Har kommit fram till att jag älskar bröllop och har omkonverterat helt och hållet i min uppfattning om bröllop i kyrkan. Nu längtar jag tills nästan inbjudan dimper ner i brevlådan =)

Jaja.. nä, nu skaj ag till Ullared snart... Ska bli kul, även fast jag är fattig som en kyrkråtta, den 26:e... Känns bra!

Morsning

2 veckor kvar!

Nu är det två veckor kvar tills C-uppsatsen ska vara inne och jag är vansinigt mätt (höhö) på vårt ämne. Har läst ca. 10 böcker om ätstörningar och det står i princip samma sak i varje bok, fast olika formuleringar. Dessutom har jag varit runt på internet och läst bloggar osv. så efter att uppsatsen är inlämnad tänker jag inte tänka på ätstörningar under ett tag. Det är ju trots allt ett väldigt tragiskt öde dessa tjejer har och lite deppigt att grotta ner sig i.

Till något helt annat.
Inlägg om Eurovision kanske kommer snart. Orkar inte lägga över kort nu. Men för en gång skull vann rätt låt. Den är grymt bra i min smak och en finfin text också. Svergie kom på 21:a plats, den näst sämsta placeringen vi någonsin haft. Men med tanke på den fruktansvärda låten, med en text som är urfånig (det man förstår av den) , och uppträdandet med hennes mimik och det bländande vita ljuset så var Sverige inte värd en bättre placering.

Nästa år skickar vi det bidraget som jag röstar på, då vinner vi skiten.. Det e sant!

En Fredag

Idag är en fredag. Fredagar är en bra dag, om man inte jobbar hela helgen. Då är en fredag som vilken dag som helst. Jag o min fina vän Aisha körde med "världens bästa fredag" varje fredag i 3 år under gymnasiet. Det var bra tiden, då var alla alltid lediga på helgerna och man kunde göra roliga saker.

Kvällen han spenderats med att läsa bok på balkongen, sen gick solen lite för lång ner och det blev kallt.
Då gick jag in och kollade på Så ska det låta. Gillar det programet. Sitta och skråla med i låtarna och komma på texter innan de som är i med i programet för det.

Det här är ett inlägg om typ ingenting..

En bild på vår hissdörr för att liva upp inlägget. Tycker den ser så förskräcklig ut. Och i den har jag och Linda stått intryckt med en 2 dm tjock 160 cm bred madrass... Men har man flyttat en hel dag och klockan är 23 på kvällen skiter man fullständigt i om man riskerar att hänga med huvet upp i hisstaket.. Det är risker man tar helt enkelt!


.

Fast nu såg jag i och för sig att vi var utan risk.
Hädan efter behöver vi bara vara oroliga när vi ska
åka ner med stora saker i hissen.

Eurovision kval

En sann schlagernörd som jag är, följs kvalen inför eurovision på Lördag. Som tur är har jag följe av Linda (också schlagernörd) och Joel och Johan, vet inte vad dom tycker egentligen. Men dem hakar på iaf =)

I Tisdags såg det ut ungefär så här. Fast jag är urkass på att ta bilder så det blev bara på vilka som vad där helt enkelt.
Och för dem som inte vet så kom Sverige vidare i tävlingen. Kul, även fast låten är GRÄSLIG. Fick bara 2 poäng av mig på en skala från 0-5. Och det var bara för att det var Sverige, annars hade den fått noll. Inte min kopp av Te helt enkelt!


Underbaraste Joel i en äkta schlagerpose


Jaget. Med lockigt hår igen, ett bekant utseende för dem som känt mig länge än 3 år.


Grillmästare Johan i sitt nya förkläde han fått av mig och Joel.


Linda i sin Luffarbränna!
Ikväll blir det kval nummer 2 hos oss.
Kommer sitta redo med penna och papper för att sätta betyg
och mobilen i högst hugg för att avfyra en si så där 25 sms
till min kära schlagernörd Nina Andersson i Stockholm.

Om man synonymar Schlager i word får man följande ord:

Populär melodi
Slagdänga
Örhänge <--- ???
Poplåt
Topplåt
Hit

En massa bilder

Nu tänkte jag lägga upp bilder. En massa olika saker har hänt. Jag skiter i layouten eftersom jag suger på det. Det får bli som det blir helt enkelt.

             
Joel har klippt säg...                                                      och skaffat skägg        


            
                             Vi har drucikt öl i GBG med goda vänner                           

         
Joel drack öl och skaffade sig mustasch och jag o Jossan drack vin, mums!

                                    
                                     Vi har flyttat till Halmstad...

                                      
                                       Och levt i flyttkaos

         

Vi har lämnat ett litet avstamp....                    under det nya golvet

         
 Vi har lagt lister. Alla som lagt lister vet att det suuuuuugeeeer!!!!

         
All renovering har livats upp med P3 på vår feta stereo

         
Vi har varit på dop i Kalmar. Okey, vi råkade missa dopet men vi var på dopfikat.
Vi lyckades också att inte ta en enda bild på dopbarnet. Av oss fick de såklart en
snöglob,den var fin och hade en vacker melodi.

         

Men vi fick träffas Dexter till påsk. Och det är en pojke som älskar att hoppa tills
man får träningsvärk i armarna.

         
Vi letade ägg i trädgården och jag hittade mitt. Annars brukade jag alltid få mitt
under sängen som barn, så detta var nytt och kul=)

         
Jag har vikit en påskservett ich jag tyckte själv att resultatet blev magnefikt!

        

Avslutar med vår fina utsikt från lägenheten. Lägg märke till havsutsikten på
den andra bilden. Den syns om man tittar noga!!

Puss på er

Mirakel.

Vår kamera funkar ta mig tusan. Efter att ha badat i en sjö och allt.
Det känns skönt, men lite typiskt för jag ville köpa en ny och det vill jag inte göra förens den gamla kastar in handuken, sattsejja. Visst att vi lever i ett konsumtionssamhälle och att jag ÄLSKAR att konsumera, men någon måtta får det faktiskt vara. Plus att vi bör spara alla pengar vi bara kan till framtida resor då jag vill göra två långa, dyra resor under ett år.

Anyhoooo, så fanns bilderna kvar också, 220 stycken låg på minneskortet. Imorgon kanske jag hinner göra ett inlägg med några av dessa bilder. Om det finns tid vill säga för imorgon kväll är det EUROVISION SONG CONTEST KVAL. och jag kommer ha fullt upp med att heja fram Svergie, även fast det är den sämsta låten genom tiderna. Antingen blir det en flipp eller flopp. Jag tror ingenting längre, jag har slutat tro när det gäller schlager för man blir ändå alltid chockad och lite sur, hur det än går! Har jag nämnt att jag är en riktig slager nörd? jag skyller allt på min kära ex-kombo Nina vars schlager intresse smittade av sig på mig under våra år ihop. innan dess hade jag en ganska sund inställning till melodifestival och eurovision, men nu har det eskalerat och blivit riktigt nördigt. Så nördigt så att jag har knåpat ihop en liten frågesport, i schalgertema såklart, tills på lördag då vi ska ha fest här hemma.  =)

Nu är sängen nära....

God natt!

C-uppsats

Detta är vad jag sysselsätter mig med all vaken tid som jag inte är på Hagön.


På Internet finns det en uppsjö av hemsidor med budskap, om hur man kan bli smalare och bilder på hur man borde se ut, som är tillgängliga på enbart några minuter. Det har skapats en "Internetkultur" genom att människor skriver om deras liv, erfarenheter och åsikter de har på bloggar och andra forum. Det verkar inte som det finns några hemligheter eller tabun på Internet då människan själv väljer om de vill visa vem dem är eller vara anonyma. I takt med att denna kultur har växt sig större har det växt fram fler och fler hemsidor som riktar sig till personer som har, eller vill ha, en ätstörning där personen som driver hemsidan lägger upp tips, bilder och erfarenheter om hur man gör för att bli en "lyckad" person med en ätstörning. Begrepp som "pro ana" (för anorexi), "pro mia" (för bulimi) och thinspiration har växt sig starka de senaste åren och de har alla ett gemensamt syfte: att vara smal är att vara snygg, eller snarare: att var sjukligt smal är att vara snygg. Vissa kallar en sjukligt smal kropp för en sjukdom, och vissa kallar det för ett ideal.

Googla på pro-ana, pro-mia eller thinspiration. Det är med sorg jag klickar mig runt på dessa sidor och ser alla dessa tjejer (oftast) vars mål och mening med livet är att bli smal. När blev kroppsidealet så sjukligt snevridet?


cecilija nordstöm


Så stod mitt namn på dörren och nere i trappuppgången.

Sen när stavar någon cecilia med ett J?
Och sen när heter någon stöm?

Jag sa först till vår vicevärd Stevo om att jag inte heter ceciliJa utan Cecilia.
Då ändrade han på det.

När pappa var här i fredags upptäckte han Nordstöm.
Hur länge kan man gå och störa sig på ett felstavat namn innan man gör något åt saken?
Och kan man med att säga till vicevärden en gång till, han har uppenbarligen problem med att hitta tangenterna.

It drives me CRAZY!!