Morgontortyr.

Jag har skrivit i ett antal inlägg innan om mitt och pysens morgonmys, morgonMYS var det ja. En gång i tiden.
De senaste veckorna har lilleman utvecklats enormt och verkligen hittat sina händer. Underbart med utveckling men herre min tid vilken kamp jag, mitt ansikte och mitt hår har varje dag mot de där små knubbiga händerna som jag älskar så innerligt!

Varje morgon börjar ungefär så här:

*06,00ish pysen lyfts över till vår säng för någon timmes extra sömn, ah skönt!
*07.30ish tortyren tar sin början.
*07.31 en liten hand med fem fingrar börjar trevande undersöka ett öga. Först som ett par knytnäveslag som senare utvecklas till ett petande för att avslutas med att försöka plocka ut ögat från hålan. AJ!
*07.35 nä men titta en näsa, vad roligt! Först drar vassa små naglar längst näsan och tar tag i den med ett stadigt grepp. Liten hand försöker sedan otaliga gånger att slita loss näsan från ansiktet. Nej, den sitter fast vill jag då säga i mitt, tro det eller ej, nästan sovande tillstånd. Dags att prova något annat! Litet långt finger ålar sig upp i en näsborre så långt upp som det bara går för att sedan grabbas tag om med hela handen. Aj, detta gör ont och nu böjar jag vakna till på riktigt.
*07.47 pysen lämnar näsan för ett tag för att utforska munnen. Här kan det dras i läppar och petas på tänder och allt annat obekvämt med små vassa naglar. Aj!
*07.51 ett spännande hår att dra i, Jippi! Och inte en stor tofs utan en sï så där 3-4 hårstrån som givetvis sitter på de värsta ställena som nacken eller tinningarna. Hur lyckas han med detta?
*07.51-08.04 alternerar mellan de olika ansiktshålorna samt håret. Aj, AJ,Aj och AJ!
*08.05 lämnar ansiktet och börjar istället gnälla och sparka och sparkarna brukar av någon anledning oftast träffa mig i magen och på bröst.
*08.06 Okey,okey, okey! Budskapet har gått fram. Dags att kicka igång dagen!

Som förövrigt innehåller ett antal hårryck, näspet, knytnäveslag, och rivsår på kinderna. Men ibland lyckas han få till en klapp på kinden och det, det är värd all tortyr med små ljuvliga händer.


Fisen.
Den här lilla fisen har växt ur sin liggvagn och blev helt plötsligt väldigt mycket större på bara en sekund.


22. Your shoes.Mina vapen dragare
I vått som torrt.
Dag som natt.
Vardag som helg.
Kalas som fest.
Stan som klubben.
Mammaledig som arbetsmyra.

Love them!


Föräldraupptäckter: Världens töntigaste röst

Du har ingen aning om hur töntigt du kan prata innan du får ett barn. Visst, du har ju säkert träffat andras barn som du ska kommunicera lite med. Helt plötsligt höjs ditt tonläge otaliga steg uppåt och får en helt annan melodi;

"Heeeej, va du är söööt. Och vilka söta små hääänder du haaar. Jaa, du är jääääätte sööööt. De har din mamma och pappa gjort braaaa."

När du får ditt egna barn som blir tönteriet så mycket värre när du är hemma själv och ingen annan hör er dialog;

"Mammas lilla äääälsklingsfiiiis"
"ehrew"
"Jaaaa, det håller jag meeed om"
"ehrew"
"Jaaa, vad du pratar fiiint"
"ehrew"
"Åååååh, jag älskar dig ocksååååå"

Och-Så-Vidare-I-All-Oändlighet.Här hade det passat fint med ett litet ljudklipp men nej,nej. Det bjuder jag inte på!


(Nu hoppas jag i all oändlighet att det inte bara är jag som har sådana är dialoger med mitt barn utan att alla mammor... och pappor (Pjuh, nu höll jag på att glömma dem igen) har det... Annars kanske jag är världens största ärkenörd. Vilket i och för sig inte är så tokigt det heller!)

21. ReflectionJag och Pysen skulle göra ett snabbt ärende ner på gatan i julas och jag orkade inte släpa med mig vagnen. Tur att jag har en vid kappa som vi båda fick plats i =)


20. Someone you love.

Tjatig? Ja, det må hända. Men kan liksom inte välja någon annan än mitt barn, min lilla son. Jag börjar undra när kärleken tar stopp, hur länge växer den? Jag blir mer och mer kär i honom för varje dag och jag trodde inte att en människa kunde älska någon så mycket, men det kan man tydligen. Och mer kommer det förmodligen bli. Jag kommer förmodligen sprängas av kärlek fram mot sommaren!Min stora kärlek några dagar gammal inlindad i filten som han idag har som snutte.
Igår blev den här lilla pysen 5 månader.


19. Sweet

Älskade barn!


18. Something you bought

Förra veckan var jag och fikade med en av mina mammor och då köpte jag en Chailatte.
Pysen var på sin första dejt samtidigt med söta lilla Mila.
Sötheten är TOTAL!!
Föräldraupptäckter: Dunigt Dun.


Du har ingen aning om hur mycket ett duntäcke prasslar förens du delar rum med en lättväckt bebis.Här ligger jag och Joel varje kväll och försöker röra oss så lite som möjligt samtidigt som vi mimar "god natt" till varandra. Dags för pysen att få eget rum snart?


Sealed with a kiss.Kanske i din brevlåda inom kort?

Och HUR kan flera personer läsa igenom något minst fyratusen gånger och missa ett stavfel? Det sätter ribban för hela festen, det blir som det blir och det blir bra i alla fall! Tjo, nu kör vi!!!!


Tiden.

Pysen somnade i min famn här om dagen. Och det känns som det var en evighet sedan sist.
Tur att det finns kamera så minnena räcker lite längre!
Ordningen är återställd!

Pjuh!

Angående det
här och det här så var det tekniken som spelade oss ett spratt. Jag hade ju fått MASSOR med kommentarer. REKORD till och med, herre min skapare!

Men det som är mest intressant i det hela är *trumvirvel* att det bara var mammor som hade kommenterat!!!!

Beror detta på:
1. Att jag bara riktat frågan till mammor?
2. Att pappor inte kan något om barn och strumpor?
3. Att det bara är mammor som läser min blogg?
4. Att pappor skiter fullständigt i barnstrumpor?

Jag har i alla fall insett efter de svar jag fick att det här strumpiga problemet kommer jag få leva med, punkt slut!

Kom på..

I det strumpinlägget jag skrev om för några dagar sedan, ni hittar det här lite under, så eftersökte jag information. Det gick snett på alla håll det kunde gå snett på.

1. Ingen har svarat!
2. Jag drar slutsatsen att jag inte har några mammor som läser min blogg och som har en lösning på sockproblemet.
3. Jag gjorde en "Danny" (ni som kollade på efter tio här om veckan vet vad jag menar) alltså en DUNDERTABBE och bara kapade alla pappor där ute vid strumpkanten eftersom jag uppenbarligen inte tror att pappor kan något om bebisar och strumpor.

Kontenta:

1. Jag är trångsynt och gammalmodig.
2. Jag vet nu att det inte är en enda liten pluttig über (ja, det tog lång tid att få ihop u+¨) feminist som läser min blogg för då hade det i alla fall funnits en kommentar under inlägget.
3. Den kommentaren hade förmodligen inte innehållit svar på min fråga utan snarare en uppläxning. Vilket hade varit trevligt det också för då hade det åtminstone funnits en kommentar.

Annars har jag tänkt på min kategori "Ciccis kånfäschön" och har insett att jag måste bli lite yngre igen. Hur det nu ska gå till! Livet var liksom lite mer busigt då! Återkommer om jag lyckas!


Panikstress!

Jag tänkte panikstressa ihop något inlägg nu bara för att jag MÅSTE, men vad the f-ing ska jag skriva om?
Några förslag? Någon? Inte? Du? Nähe. Du där då? Nej, inte du heller. Tråkigt!

Så att ehhh!

....

..

.

eh

............................

hmmm

....

Idag är det fredag ( för er som har missat det) och vi har ätit tacos!

Ingen reklam tack!

Plötsligt händet det!


Happy B-day!

Nu har vi äntligen fått träffas lilla Vegas. Om han var söt, så sockersöt som bara en liten alldeles nyfödd bebis kan vara. Skrynkliga små händer, torr hud, svullna ögon med en dimmig blick, ett litet gulligt skrik, St 50 i kläder som är förstora! Och oj vad man själv glömmer bort snabbt. Tittade genom alla kort på Pysen idag och hittade en video sedan han var några dagar gammal... jag säger så här: Även fast ditt barn alltid är det finaste du kan fästa din blick på så förstår jag hur vi kunde tillbringa i princip hela dagarna med att bara titta på det där lilla plytet. Det är något speciellt alldeles precis i början, i rörelsemönstret, det oskyldiga och omedvetna. Så underbart!
Jag hade bland annat köpt en girlang till dem som ska hänga uppe tills han ä en månad, tänkte jag. Vad föräldrarna har tänkt vet jag inte =)


17. WaterVäldigt gravid och väldigt vattenfylld. Fy TUSAN säger jag bara! Det är ingen höjdare att vara gravid, punkt slut.
Joel har för övrigt gått lite väl länge i medvind den dagen detta foto togs... hahaha hohoho hihihi!

Bubblar:En gravid fot. Därav valet av gummistövlar på fotot här över.
Nej, jag längtar inte tillbaka!


Whats up whit the strumpa?Till alla mammor som läser min blogg:
När slutar strumporna att kasa av foten? Blir tokig på detta!!


Pjuh!

Tacka vet jag Aftonbladet! Vad skulle mänskligheten ta sig till utan pressens handfasta tips.
Jag kan tänka mig att det är en hel drös med män och kvinnor som går och funderar på detta:
Givetvis är det en plusartikel så man måste betala för att få reda på dessa utmärkande drag...... ... .. . ....


16. MorningSnutta liten bebis i nacken.. Mmmm, så gott!
Har hittat pysens snoozeknapp, som jag har letat men efter några månader med bebis har jag börjar lära mig knepen. Världens bästa uppfinning alla dagar i veckan är nappen när det kommer till att få bebis att sova/somna om.
 Liten liten förlängning av sovmorgon = flytta över bebis till din säng så kan han ligga och stöka lite och du kan ligga och halvsova och snutta på din goa sömnvarma bebis!

Life on a stick!


Ett Pysigt Rum.

Snart är det dags för pysen att få ett eget rum. Detta medför en dominoeffekt utan dess like då allting i pysens framtida rum måste ta vägen någon annan stans i vår tre rummare! Projekt Magi har med detta börjat och vi får se hur det hela slutar! Lite inspiration för när vi kommit till den dominibricka som tillåter oss inreda babyrum!
15. HappinessJag och Joel Juvel på Hultsfredsfestivalen 2007. Har var vi VÄLDIGT nykära!
Och vad kan göra en mer lycklig än kärlek och musik i en salig röra!

Äkta Kärlek


I´m not crazy!

Väldigt skönt att jag inte är helt sjuk i huvet´!

Pysens bästis har nu kommit till världen och jag satte en av fyra chansingar!

Bebisen kom inte den 30 Januari som jag gissat utan den 9 Februari. Fett fel alltså!
Bebisen var inte 49 cm utan 51 cm. Också det ganska fel, då två bebiscentimetrar är typ som två vuxenmetrar!
Bebisen vägde inte 3610 gram utan 3160 gram. Detta borde räknas som ett halvt rätt då det bara är två siffror som har bytt plats!
Bebisen var en pojke och det viste jag ju givevit sen dag ett då vi stod i mitt kök och hoppade och kramades med varsen bebis i magen!

Nu håller jag på att längta ihjäl mig efter att få träffa den lilla familjen och få höra hur deras lilleman kom till världen och hur de första dagarna har varit. Hade kunnat skicka minst 10 sms om dagen men jag har varit duktig och bara skickat svar på de messen som de har skickat till oss och pysen (det ska börja i  tid, grabbarna har redan börjar messa varandra!). Meen, is i magen Ciccet, iiiiis i magen! Jag lutar mig tillbaka och väntar på en inbjudan.. Och när den kommer är jag redo med alla paketen (inhandlades dagen efter bebisen kom), pysen under armen och halsduken som en vimpel efter mig. Så fort kommer jag rusa upp till dem!! Meen, som sagt; iiiiis i magen!


14. Something you're reading

Nej, det här läser jag absolut inte, men gjorde väldigt (hrmf) mycket under tre år. Nu är det färdig dammsamlat i hyllan och jag hoppas att någon annan glad student vill köpa mina böcker!!

Och på tal om damm. Hur många är det inte som skriver att det ska/har damsugit på Facebook (varför man nu vill att folk ska veta det?!?). Jag har alltid velat komma hem till dessa personer. Själva har vi bara damm i våra hörn men det borde vara betydligt festligare med små damer i hörnen!


Må-Må

För ett par veckor sedan var vi hos Joels mormor och hälsade på.

Pysen verkar trivas bra där han sitter med armen på "hyllan" ...


13. In your bag

Just nu har jag ju ingen bag. Men förutom min Skötväska i form av en kånken så ha jag min stroller organizer som hänger på vagnen och den är BÄST!

I min stroller organizer har jag förutom mobil, nycklar och ibland en vattenföaska följande:- 1 stycke plå..plo...portmonä..portmone...börs...bösch.. 1 stycke sådan liten väska som innehåller pengar, kort och kvitton.
- 1 stycke kalender. Det där med att ha sina inplanerade saker i mobilen är inget för mig, jag gillar att bläddra och skriva med bläckpenna!
- 2 stycken bläckpennor.
- 1 stycke påse med wipes i. Man vet aldrig när det kommer en stråle kräks ur barnmunnen.
- 2 stycken tuggumipaket.
- 3 stycken läppsaker. Ett läppstift som används ytterst ibland, ett läppglans som används nästan aldrig och ett läppsyl som missbrukas flera gånger dagligen.
- 1 flaska handsprit. Handhygien är viktigt!
- Och sist men inte minst 1 stycke napphållare.


OBS! OBS!
OBS!
Observera att jag har LÄNKAT i detta inlägget. Och hur svårt var det? Typ lättare än att släppa en morgonfjärt!
Risk finns att jag nu kommer missbruka länkning i alla inlägg som följer!

Hometown.

Då har jag och pysen spenderat några dagar i Kalmar. Och vad hände där?Det snöade en väldigt massa och var väldans kallt, typ -20 grader. Burr!Bror min och hans tjej kom på fika och hängde med sin systerson...Pappa fick en specialgjord semla delux XXXL! Han var nöjd.......och åt upp en fjärde del. Kalasa på, ett och två!
Jag skottade garageuppfarten 4 gånger och längtar efter att ha en egen garageuppfart att skotta. Så jädrans kul ju!! Skotta is the shit!!! (Hus = babywatcher + garageuppfart att skotta = vi måste skaffa hus!!!)Pysen var inne och mös med mormor och morfar i hemstickad tröja och mössa......och jag var ute och åkte pulka, tefat och stjärtlapp. Kan efter detta med all säkerhet konstatera att jag inte är 10 år längre! Hej Hej kylskåpssmidighet! Hej Hej Intehaenrumpasomfårplatspåenstjärtlapp!Dessa fina grabbar var mina pulkabuddies!När vi hade pulkat klart byggde vi en snölykta som lös så fint utanför huset.På vägen hem blev jag stående i en bilkö för det hade skett en olycka. Men tillslut kom vi hem i ungefär  i samma skick som vi var i när vi lämnade våran fina stad av halm!

Jag gjorde även lite grejer som inte dokumenterades:

Åt lunch med 5 vänner. Jenny, Lina, Jennys bebis i magen, Linas bebis i magen och pysen.
Var på stan med mamma och sprang i tygbutiker och bröllopsbutiker (Japp, ska gifta mig i sommar för er som inte vet det).
Skrapade bilen 6 gånger på en dag, suck! (Inte lika kul som att skotta garageuppfarten.)
Var hemma hos Lina och hennes fina familj och åt semlor (Japp, det blev ganska många semlor under helgen, tur jag skottade så mycket).
Sen åt jag givetvis massor av mammas goda mat.
Var uppe ungefär 5 gånger varje natt med orolig unge. ZzZzZz!

Det var väl ungefär det.

Nu ska jag damma av någon gammal handväska så jag kan fortsätta i fotoutmaningen. Tur att jag har till April på mig att bli klar!

I´m alive.

Jag är fortfarande i Kalmar. Imorgon brummar jag hem i snöstormen, känns sådär. Men det kommer nog gå bra. Bli bättre update efter det! Morsning, so long!

12. Close-up

För att ha koll på pysen på övervåningen. Himla rolig uppfinning!! Hoppas vi flyttar till större någon gång så vi behöver en hemma också!!


Vinter!

Oj vad det snöar här i Kalmar. Börjar fundera på hur jag ska ta mig hem!? Meeeen, de löjsar saij, de gör de alltijd, de fixarr saij!!!

Har träffat min fina vän Lina idag (och igår) och hennes mysiga lilla familj. Vi glömde ta kort, Lina!!! Fick iaf en lagom stor semla, läsa Emma-böcker, sitta på 2 olika mattor och leka, prata och mer mysiga saker. Sen skrapade jag bilen för fjärde gången idag och körde i 60 km/h hem på motorvägen!

Hepp. Hepp.


Snö.

Jag var vid din grav idag.
Med Loe. Mitt barn.
Mitt barn som du aldrig kommer träffa.
Det skär i bröstet. Vetskapen.
Min fina 16-åriga vän. Min vän.
Fast i tiden. Tiden som inte gav dig en chans att leva.
Vem skulle du vara idag?
Vem skulle du vara idag om du fått chansen?
12 år.
12 år och fortfarande svårt att acceptera.
Sanningen. Ödet. Orättvisan. Oturen. Verkligheten.
Du fattas mig.
Du fattas mig. Varje dag.

10. Where you sleep

Tillfällig sovplats hos mamma och pappa. I lillebrors gamla rum som nu mera är gästrum! Pysen har som vanligt legat som ett frimärke på mig så jag får ligga ute på kanten och vingla!
Och som vanligt har jag vaknat av hans pruttkalas som han har varje morgon, så charmigt! <3


I Kalmaa..

Som rubriken avslöjar har jag och pysen åkt till Kalmar. Vi körde bil och lilla mannen skötte sig exemplariskt så vi behövde inte stanna en enda gång, det är min grabb det!!!!

Innan vi åkte hit så hängde pysen m sin kompis Grim. Om det finns något sötare än en bebis så är det bebisar i grupp.. Ungefär som att det inte finns något sötare än en bebis i pyjamas, fast jo, en SOVANDE bebis i pyjamas är ännu sötare!!

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-2/134686/images/2012/pic_187383231.jpg" class="image">