Svar på tal:

Nej, jag har inte haft en frågestund för det hade förmodligen inte varit någon som hade ställt några frågor. Jag tänkte bara återkoppla till mitt nattliga blogginlägg så ni som nu har gått och funderat något fasligt på det jag skrev där får svar på era funderingar:

Det går bra att vara två mammor och två barn på Ullared, det tar bara dubbelt så lång tid!

Japp, jag har slutat amma. It´s the end of an era!

Ja, det återstår ju att se om det blir snö imorgon, spännande! Då får alla husägare ut och skotta. Hurra!

Natten var ganska långkort men det gjorde inget för jag hade en massa bloggläsande att ta igen som jag inte hunnit med under the neverending renovering!

Nej, man kan inte bara sluta amma så där på studs utan att sprängas. Det känns ungefär som en amning börjar och slutar på samma sätt, med två sprängande bomber som växer i direktsändning. Men nu börjar det ordna upp sig och det är förmodligen den där 3-dagars rinna tillandet fast tvärt om!

Mer om gungningen nedan.

45 minuter blev 1 timma och 15 minuter och nej, jag fick inga magmuskler på köpet!


Vi ska gung-gung-gunga du och jag.

Som jag har nämnt tidigare i bloggen så premiärgungade Pysen här om dagen. Detta skulle givetvis dokumenteras för det ska ju alla "första gången" grejerna göra... tills han kommer upp i tonåren i alla fall!

Det är inte lätt att fånga en gungande bebis på bild kan jag berätta:Lite för nära.Blundar.Blundar.Missar gungan totalt.Lite för nära och lite för...ja...

Men jag lyckades med ett par bilder i alla fall, håll tillgodo:
Söt.
Sötare.Sötast!


Damm.

Nä men varför inte passa på att blogga lite så här på natten. Liten gosse ska lära sig att somna om själv men ligger mest och snackar/är tyst/ skriker i sin säng. Tå-la-mod heter det mina damer och herrar, jag ska icke ge upp!!!

Annars går renoveringen framåt. Joel åstadkom att borra två hål i väggen igår på två och en halv timma!! och jag skruvade ihop två Ikeaskåp, eller var det tre? Jag minns inte så noga just nu! Jag hoppas vi blir klara med renoveringen denna veckan... Oki, det kommer nog inte hända så vi säger nästa vecka istället. Tills dess ska jag försöka att inte låta bloggen damma igen totalt, lovar!

Andra topics är:
Imorgon ska två vuxna och två barn till Ullared, det kan gå precis hur bra eller dåligt som helst.

Jag har slutat amma, tror jag! Är uppe i 24 amningsfria timmar och jag saknar det inte det minsta!!!!

Igår var det vår och till helgen ska det tydligen bli snö, så knasigt!

En natt kan vara precis hur lång eller kort som helst, lång de stunderna som spenderas vaket och kort de timmar man faktiskt får sova. Tänk vad jag hade uppskattat mina nätter utan vakentimmar innan jag fick barn om jag visste hur detta var innan jag fick barn.. Ja, något sådant!

Kan man bara sluta amma så där på studs eller sprängs man då?

Pysen har gungat för första gången, han tyckte det var lite kul men ingen sensation direkt.

45 minuter senare och fortfarande en vaken bebis vilket betyder att jag har rest mig upp och lagt mig ner ca. 9 gånger. Magmuskler på det?


Renovering

Jesus Amalia ( vem är den där Amalia egentligen?) vad den här renoveringen drar ut på tiden. Nu vet vi att renovering tar MINST dubbelt så lång tid med ett litet kid i hasorna! Måtte jag komma ihåg det här så vi inte råkar köpa ett renoveringsobjekt en vacker dag!


Hipp Hipp Hurra!

Idag blir vår underbara lilla unge sex månader. Tänk att vi fick världens bästa kille som vi får äran att dela varje dag med. Han är verkligen det bästa som finns!

Vi testar nya sommarhatten. Mormor fick ett mms idag och hon tyckte det var
lillhåkan upp i dagen, bara scenen som fattas <3


Hello! My name is Joel Iglish!

Jag har egentligen lovat Joel att inte hänga ut han på bloggen på ett tag men det är ju faktiskt inte mitt fel att han bjuder på sina juveler hela tiden. Så förlåt Joel men jag måste.

Juvelen handlar om en sida som du kan köpa barnkläder på som heter
Oiidesign. Om du gillar dem på facebook får du 100:- i rabatt på ett köp. Detta ville jag givetvis ha eftersom de har mycket fint till minisar. Efter att ha försökt, försökt, försökt och försökt lite till att komma åt den där rabattkoden bad jag om Joels hjälp igår. Han hittade inte heller hur man skulle göra för att nå koden och så var det inget mer med det, trodde jag.

Idag fick jag ett facebookmail från Oiidesign med en smilegubbe i =). Väldigt märkligt tyckte jag och sa detta till Joel ikväll när han kom hem.

Jag - Det var så konstigt, jag fick ett mail av Oiidesign med en =) i.
Joel - Jaha, de kanske var för att jag mailade dem igår om hur man skulle göra.
Jag - Jaha, gjorde du det, men vad konstigt att de bara skrev en =) tillbaka.
Joel - Ja, jag skrev typ: Aj känt get the kåud to get de fri måni.
Jag - Eeeeh, varför skrev du på engelska NÄR DET ÄR EN SVENSK SIDA????????
Joel - Är det? Men det stod ju på engelska på facebook.
Jag - Joo, LIKE ja, det facebook har skrivit. Men företaget är SVENSKT och hela deras sida är på SVENSKA!!!

Hur pinsamt är nu inte detta FÖR MIG eftersom han mailade från min sida? De där som jobbar på Oiidesign måste ju ta mig tusan tror att jag Cecilia "Svensk" NORDSTRÖM är helt pantad som skriver på ENGELSKA till dem.

Det blir nog ingen rabattkod, jag vågar inte ta kontakt med dem igen!


Störande.

Jag är en människa som gärna stör mig på saker. Eller jag gör ju gärna inte detta men det blir gärna att jag gör det även fast jag inte vill. Saker som jag har stört mig på de senaste dagarna som jag inte hade stört mig på för en si så där 6 månader sedan:

- Någon vän/bekant på facebook har fått barn (vilket händer var och varannan dag tycker jag) och när vännen/bekanten tillkännager detta på fejan är det alltid oftast någon vän till vännen som skriver: GRATTIS! NU BÖJAR LIVET!
Vaaaaa faaaan!!!!! Vad var det personen i fråga levde för något innan hen fick barn om inte livet? Jag vet inte vad personen gjorde innan hen fick barn men jag hade det förbaskat bra och jag har då alltid levt mitt liv, nästan vaje dag i alla fall. STÖRANDE!

- Jag läser en blogg eller något liknande som en tjej som "precis" fått barn skriver och läser detta som nästan får mig att koka upp: EFTERSOM JAG HELAMMAR HAR MINA GRAVIDKILON BARA RASAT AV MIG!
Vaaaa faaaaan! Vaddå EFTERSOM???? Händer detta alla? Svar: NEJ! Jag har helammat i tid och otid och otid och tid och inte har något annat än mina pattar rasat här inte! Nu, sex månader efter förlossning och promenader som förmodligen har tagit mig från Trelleborg till Haparande, TUR OCH RETUR, har jag ett ynkligt kilo kvar till min startvikt. Här rasar det ingenting ska jag tala om och är du av den typen som i vanliga fall går upp ett kilo av att titta på en kaka så kan jag tala om för dig att det hjälper inte att bli gravid, föda barn och helamma för att få det kilot att RASA av dig! STÖRANDE!

- Jag läser följande, kanske även det här på en blogg alternativt hört detta från vänner/bekanta som fått barn: DET VAR INTE ALLS SÅ FARLIGT SOM JAG TRODDE ATT FÖDA BARN. DET GJORDE KNAPPT ONT. KÄNDES TYP SOM EN WALK IN THE PARK!
Vaaa faaaan! Hade jag inte läst/hört detta innan kanske jag inte hade fått en CHOCK och NÄRA DÖDENUPPLEVELSE under min förlossning. Det gjorde så förbannat ont och det var jag då inte beredd på. Jag trodde det skulle göra ont men vara helt OK. Inte att det skulle känns som att kroppen ville kräks genom stjärten, utan mer som en värre version av vanlig mensvärk. STÖRANDE!

...Å andra sidan kanske man varken ska säga bu eller bä om förlossningssmärtor då de uppenbarligen upplevs väldigt olika. Men jag, personligen, blir hellre uppskrämd än nerskrämd inför något så jag efteråt blir mer underskrämd än överskrämd...Ja, så får det bli!


Fy på mig.

Uppdateringen på den här bloggen har varit under all kritik den senaste veckan.
Det har inte blivit av helt enkelt, ingen inspiration, ingen motivation.
Och så håller vi på med den där
dominoeffekten som tar upp allt tid.
Vi stuva om, packar ur, bär, flyttar, lyfter, packar in, stuvar om, packar ur, bär, flyttar, lyfter, packar in.. Ja, ni fattar!

Idag har vi dragit igång projekt Köksrenovering också. Innan Söndag ska väggar och tak målas. Lister bytas ut. Köksskåp få ny färg och handtag. Bänkskivan ska bytas. Kaklet ska fräschas upp. Skåp ska upp på väggen. Sen ska vi flytta in allt som nu står på väl utvalda plaster i lägenheten in till köket igen och efter det, efter det börjar det riktigt projektet. Ett pysigt rum. Och efter det ska vi ÄNTLIGEN sätta upp vår sänggavel som jag har väntat på i över ETT ÅR!

Halleda! Och vi har 3 rum idag. Jag kan tänka mig att vi kommer ha minst ett projekt igång jämt och ständigt när/om vi flyttar till hus. Och så ska vi skotta uppfarten också, så gästerna känner sig välkomna!På min högra sida: Två gigantiska kartonger som ska bli en sänggavel SNART! Samt ett litet block som av någon anledning ligger längst ut på armstödet. Bungyjump utan lina? Självmord? Living on the edge?På min vänstra sida: Ett inknölat matbord som efter att ha varit opassande i vårt kök under 3 år(!!!) nu  är ännu mer (om möjligt) opassande i vårt vardagsrum, Joels rygg och TV dosan... som ligger längst ut på armstödet. Jag börjar se en trend här!


Practical Joke

Jag och Joel har en del föremål i våra ägor som den andra hatar av någon anledning.
Jag har Joels jultomte. Den.är.så.äcklig! Varendaste år när julpyntet ska fram börjar det årliga tomtegnatet. Ska tomten verkligen fram? Vart ska den stå så ingen ser den? Usch, ta bort tomten! Det är min finaste tomte! Den har jag haft hela livet. Tomten är uteliggare! osv.osv.osv.

Jag hittade bara en bild på uteliggartomten. Joel har gjort ett fint potpurri och mms:at till mig så att jag förmodligen gick runt i panik hela den dagen. TOMTEN NUDDAR JU MIN FINA NALLE!


Bilden gör ingte tomten rättvisa! Den är MYCKET äckligare i verkligheten. Under luvan står det Joel med en spritpenna, Joel har klippt mustaschen a la Hitler, och någon mus har tuggat på hans byxor så de är fulla med hål. USCH! De andra kläderna är givetvis också håliga och skitiga, därav uteliggartomten! I år(eller jag menar förra året) tog Joel av han kläderna och påstod att han skulle sy nya. Tillåt mig använda uttrycket LOL! Som om det någonsin kommer hända! Nej nej, istället har tomten stått i en av Joels uttvättade svarta strumpor, det tyckte tydligen Joel var en passande tomteoutfit.

Moa håll i dig nu! Joel hatar min STORA nalle som min vän Moa har fraktat hela vägen från Amerikatt. Han tycker att den är stor, ful och onödig! Jag tycker att den kommer passa perfekt i Pysens pysiga rum!
Just nu har vi byggnadsställningar runt hela vårt hus då de ska bytas fönster här framöver och detta såg jag för några dagar sedan:Ricky står ute, ensam, kall och rädd fem och en halv våning upp i luften. Stackars lilla vän!Han fick komma in igen. Och med detta är vi tillbaka på ruta ett. Ricky som snart ska få en plats i ett pysigt rum och uteliggartomten som ligger nerpackad i en kartong på vinden iförd en gammal utvättad strumpa!


KrissKross-Men Joel du har ju satt byxorna bakomfram!
-Nej, jag trodde de skulle vara så. Annars kan han ju knäppa upp dem själv.

OK!

Det är ju för det första trevligt att han tror att vår 6-månaders kan knäppa upp och ta av sig sina byxor.
För det andra så förstår jag inte varför det skulle vara så farligt om han kunde göra det.
För det tredje känns det ju väldigt bökigt att knäppa ett par byxor på ryggen.
För de fjärde har detta hänt en gång innan men då var Pysen betydligt mindre och hade gylfen på ryggen.Pysen storlek XXS med byxorna åt rätt håll!


Whats up whit the armhåla?

Vad.Är.Det.Som.Händer?
Det är en hårig armhåla?
Inget annat!
EN HÅRIG ARMHÅLA!

Hur mycket plats får en hårig armhåla ta i media?

Det finns aliens!
Konungen är homo!
Istiden är på väg!
Nu kan du bo på solen!
Sommaren är lång!
Så går du ner i vikt av att bara äta pizza!

Förslag på saker som borde få lika mycket plats som en hårig armhåla har fått i media de senaste dagarna.

Kvinnor har hår under armarna!

NEWSFLASH! OBS! OBS! OBS! NYHET! MISSA INTE!

Till AnkiPlonk

När min vän Anki var här tidigare i veckan så satt vi och mös till det på ballen tillsammans med Pysen (Såklart). Pysen satt och åt ett rån som han efter att ha suttat på ett tag tappade på golvet (Såklart). Anki råkade ställa sig på det där slemiga, blöta, kladdiga kexet och tyckte det var oerhört äckligt och tog bort kexet från hennes fot och slängde kexet.

Trodde jag ja.

Idag när jag skulle släppa in vårluften i lägenheten ser jag att hon låtit kexet ligga kvar på golvet. Varför undrar jag nu?

1. Kexet var för äckligt att ta i med händerna, det räckte med fötterna.
2. Lathet
3. Hon ville gärna att någon annan också skulle få ett slemigt, blött, kladdigt kex under foten.Sviterna från ett Måndagsparty: Ett slemigt, blött, kladdigt kex och en vindruva.


Russinoverload!Hur irriterande började inte min morgon?
Jag skulle i vanlig ordning toppa min morgonfil med lite russin, en sådär 10-15 stycken brukar vara lagom.
Alla andra mornar (Karin, vet att du också hade problem med böjelser på morgon) så pillar jag lite på toppen på russinklumpen och en lagom mängd russin dalar ner i tallriken. Idag dalade ett lagom gäng russin ner i tallriken följt av resterande 348 russinen som kom som en stor klump.Suck och vad göra? Eftersom alla russinen hade blivit filiga kunde jag inte göra annat än att försöka äta upp 10-15 + 348 russin. Efter en si så där 325 russin ville jag inte ha ett enda russin till, fy tusan!!


Bilaga till balansigt!Här sitter jag och hänger!


Balansigt!

Hej hej!

Här sitter jag och vinglar. Det går ganska bra att sitta men morsan måste sitta i närheten och ta mig om jag ramlar!

Idag har jag varit på babysim och ätit jätte mycket mat, då blev morsan jätte glad och sa "duktig pojke" jätte många gånger.

Nu ligger jag och sover gott och morsan och farsan sitter i soffan och myser. Jag vet att de hoppas på att få sova en hel natt men jag tycker om att få lite uppmärksamhet dygnet runt så jag tänker väcka dem många nätter till! Mohahahaha!

Dregel och hårdrag från Pysen


Här under skulle det vara en bild på mig när jag sitter. Men den här dumma mobilbloggappen funkar nästan aldrig. Dumma!!!


Vår i luften.

Jag kan ju lika gärna göra som alla andra och blogga lite om våren. Det är på något vis lite svårt att låta bli att nämna de där första tidiga vårdagarna. Igår var det 11 grader i skuggan här i Halmstad och min vinterjacka var på tok för varm. Har dock inte riktigt vågat prova vårjackorna än för risk att de är alldeles för små och då kommer jag förmodligen dö lite i själen och det vill jag inte!

Det blev i alla fall en dag fylld med massor med roligheter, jag i min vinterjacka och Pysen i sin vårjacka. Vi började förmiddagen med att gå på babyrytmik och det var skoj tyckte både jag och Pysen. Vi fick spela trummor och maracas och så sjöng vi också och gjorde rörelser. Efter sångstunden gick vi och Vegas och Nina hem hit för att äta lite lunch och sen gav vi oss ut på en promenad i det fina vädret.

På eftermiddagen kom AnkiPlonk hit för lite kvalitetstid på ballkongen. Vi lyxade till det med vin, druvor, ost och kex. Mums så gott! Förra gången Anki var här hade jag köpt en brieost som var så fasansfullt äcklig. Jag rotade till och med fram förpackningen ur soporna så vi inte skulle göra samma misstag och köpa äcklig ost igen och så här stog det på förpackningen:

"Ostarnas konung enligt osttävling i Paris i böjan av 1800-talet. Smak av ladugård och rostade nötter. För att göras full rättvisa ska den helst serveras ensam och rumstempererad."

MED SMAK AV LADUGÅRD!!!!!!!!!


En ladugårds fri ost!Pysen fick såklart också ett kex.

Sen kom Joel hem och Joel och Anki retade varandra som vanligt under ca. 2 timmar och sen gick Anki hem.

Slut på dagen!


Synvilla?

Ibland har jag fått för mig att jag inte har förändrats NÅGONTING i mitt utseende på de senaste, ja ska vi säga 5 åren!? Eller jo, jag har ju blivit betydligt tjockare men förutom det ser jag väl ungefär ut som jag gjorde när jag flyttade till Halmstad 2006. FEL FEL FEL! Ibland är det dumt att leva i moderntid för ALLT dokumenteras ju med dessa jädra kameror som folk har med sig över allt. Det bli liksom så väldigt mycket svårare att försköna dåtiden.Jag ser INTE ut så här längre, jag är MYCKET rynkigare nu.
Nina ser INTE heller ut så längre. 
När hände detta? 


Söndag, härliga Söndag.

Idag har det varit Söndag, kommer förmodligen inte som en nyhet för någon där ute men ändå väl värt att poängtera. Jag och Pysen har haft en fantastiskt trevlig Söndag med våra vänner idag. Det blev en lång lång promenad längst Nissan och vidare ner på västra stranden och jag kan upplysa er om att en promenad på stranden med barnvagn är pritty jobbigt! Vi bestämde oss för att gå hem till Nina, Marcus och Vegas och grilla korv som skulle avnjutas på deras soliga altan. Men så blev det inte riktigt för när vi kom hem till dem så hade solen gått i moln. Hur typiskt? Marcus fick i alla fall stå ute och grilla vurre som vi sedan intog inomhus. Och mums vad gott det var, årets första grill är väl ändå för härlig? Lagom till vi skulle rulla hemåt hade solen tittat fram igen och jag njöt i fulla drag av den där tystnaden som bara finns mitt inne i stan på Söndagar. Söndagstystnaden i symfoni med lite vårfåglar och ett stort gäng svanar som flög över takåsarna. Tänk vad livet är bra!På promenad genom staaaaan som Perran brukar sjunga om.


Här eller där.Här skulle jag kunna säga att jag sitter just nu och lyssnar på radion, men då skulle jag ljuga. Och det hade varit stört omöjligt att ta bilden om jag satt där, så... Nej alltså, jag sitter inte där, men lyssna på radio, det gör jag i alla fall. Jag inbillar mig att jag/vi kommer använda den där lilla viloplatsen mer så fort vi hittar en fotpall som passar. Jag har letat efter en fotpall forever and ever men hittar ingen. När jag väl hittar en pall kommer jag/vi förmodligen ändå inte använda detta hörn som står och dammar och tar onödig plats. Men ganska trivsamt ser det ut tycker jag... Förutom den där
malplacerade kistan som inte har någon egen vrå, vad ska du ta vägen min lilla släktklenod?


Joels Juveler.

Jag har skapat en ny kategori som heter Joels Juveler. Det kommer ju en hel del små lustiga juveler från den mannen så jag tänkte att han lika gärna kan få en egen kategori.

Jag- Joel, är det OK om du får en egen kategori på min blogg där jag skriver om saker du och Pysen gör?
Joel - Ja, bara du inte hänger ut mig!
Jag- ...., nej, nej. Självklart inte......

Hur som helst. Här i Halmstad så måste man gå till en fotograf och ta bilden som ska vara i tidningen (Givetvis gratis!) och jag hade klätt upp Pysen (lite Håkan) extra fint inför denna plåtning. Allt gick fint och vi fick efter några dagar fotot på mailen så vi kunde skicka det till andra tidningar. En kväll sitter Joel och fnissar vid datorn åt något han tycker är väldigt roligt. Och efter ett tag visar han mig vad han har skrattat åt...Han har pimpat upp vår son lite i paint (Och nu såg jag att han döpt filen till ***Gangsta, haha).
Visade sig sedan att han även messat denna bilden till ett gäng kompisar i vår krets!?

"HAR DU SATT EN CIGG I MUNNEN PÅ VÅR 3-MÅNADERS SON?"
Själv föredrar jag originalet!


Mini-Håkan.

Jag skrev ju här för några dagar sedan om Håkan och det här höll vi på rätt mycket med inom familjen. Smeknamnet kom till efter att jag, Joel, tant Nina, faster Jenny och Pysens mormor och morfar varit på Pysens första HH konsert i Halmstad förra påsken. När konseten var slut stod vi alla utanför arenan och prata och jag sa "Det kanske är en liten Håkan här inne". Jag syftade på att det kanske var en framtida musiker, inte att han kanske skulle få heta Håkan vilket alla andra uppfattade mitt uttalande som. Så lilla Pysen var Håkan i sex månader och Joel tyckte det var helt fel att kalla HEN för Håkan ifall att det var en tjej... ? (Jo, det hade säkert satt spår i det lilla livet om det hade varit en flicka). Till och med Joel vande sig efter några månader och sa Håkan. Men som sagt, det var ett i.f namn även fast vissa tyckte han skulle i alla fall kunna få heta Håkan i andra namn. Nej Nej, sa vi bestämt. Vi döper han till ett dansbandsnamn istället och så fick det bli!Håkan på sin andra Håkan konsert i Tylösand.Håkan i sin första sjömanskostym som han fick av sin moster.No more Håkan! 1 timmes gammal Pysen "Dansbandskungen" Bengt Anders!


Snarka dig till sömns!

Oboy Oboy! Hur får man en liten bebis att förstå att det är helt ok att sova från kl 19-7 utan att vakna?


Scenskräck?

Jag lider av en ENORM scenskräck. Jag HATAR ( Pappa säger att hata är ett så starkt ord så det går knappt att använda men jo, jag hatar) att stå i centrum. Jag blir nervös, svettig under armarna och i pannan, flackar med blicken, stammar, tappar ord och säger "eh" alldeles för många gånger. Det är i alla fall så här jag inbillar mig att jag beter mig när jag pratar inför folk men jag vet inte detta. Jag får en total blackout och kommer inte ihåg ett smack av vad jag har sagt, något frustrerande. Hur som helst. Nu när jag har fått igång min statistik (Jag vet, ett jävla tjatande men ni andra bloggare vet att det blir lite av en mani) och ser att det är BETYDLIGT fler än jag trodde som läser min blogg, typ 1000% mer, så börjar jag drabbas lite av min scenskräck. Herre min tid, jag trodde kanske att det var TIO personer som läser min blogg och så är det HUNDRAish!

Så, nu sitter jag här med datorn i knät, svettig under armarna och pannan, flackar med blicken, stavar fel och får sudda alldeles för många gånger. Hur ska detta sluta?

Och tillråga på allt detta stressiga bloggandet så ska jag gifta mig i sommar. HUR TÄNKTE JAG DÄR? Stå i centrum EN HEL DAG! Det kommer förtäras en hel del chaampaanjsh den 16 Juni så att mina ben bär mig igenom hela denna dagen...
...Och prata, jag ska PRATA i kyrkan. Om ni ser på "Americas funniest homevideos" framåt sommaren och en skakig film på en brud som svimmar i kyrkan spelas upp är det förmodligen jag!


24. Guilty pleasureÅh mums. Skittles, hur gott?
Det är väldigt tur att dessa inte finns att köpa i Sverige.
Nu sparar jag som bara den på godingarna då jag inte vet när jag kan få nästa gäng.
Dessa fick jag av min vän Åsa som bor i USA i oktober, 20 påsar och jag har 4 kvar...

För övrigt så gillar jag det Amerikanska konceptet med att köpa ett storpack med godis och så är det små påsar i, det räcker så väldigt mycket längre då. Hade det varit en stor påse hade det varit slut för länge sedan.
Att det är uppbyggt på detta sätt är förmodligen för att kidsen ska ha med sig en liten påse i lunchboxen och det är ju inte så bra. Har de inte hört talas om Lördagsgodis där borta?


Ängel?

Tog ett kort på Pysen här om dagen. Inget ovanligt med det för jag tar ju ett antal kort på honom var eviga dag. Men på detta fastnade det något speciellt som jag såg när jag la över bilden på datorn.Det är klart att detta bedårande lilla livet har en skyddsängel som vakar över honom.
(Nej, det är inte blixten som har reflekterats någon stans, det ÄR en skyddsängel. Inget annat, jag är hans mamma så jag bestämmer sådant. Punkt slut.)


Kärt barn har många namn?

Jag har ju valt att kalla min lilla son för något annat än hans riktigt namn här i bloggen. Varför?
Jag tyckte det var lite ballt! Det är ju så många av de där större bloggarna gör, som s
piderchick och avenymamma till exempel. Och nu när jag har fått igång min statistik ser jag ju att jag är på god väg att bli en i mammabloggsgänget, Yepp!

Det är ju ingen hemlighet vad han heter och jag kan tänka mig att en si så där 95% av mina läsare är folk jag känner som redan vet vad han heter. Jag valde i alla fall att kalla honom Pysen. Det är min fin fin finaste vän Åsas smeknamn på min son. "Hur mår pysen?" "Pussa pysen från mig." Jag tycker det låter så gulligt!

Andra smeknamn som jag kunde ha valt:

Lusen. Välanvänt smeknamn som min syster började med när Pysen var mini-mini. Med detta smeknamnet har jag även kommit på en låt som vi brukar sjunga tillsammans, Lusen och jag.

Håkan. Det var vårt poduktionsnamn på bebisen så det känns liksom lite som ett i.f namn. (Innan födelse namn). Det kommer från att han hade varit på tre Håkan Hellström konserter när han låg i magen, I´m a big fan!

Fisen. Jag har ingen statistik på hur mycket bebisar pruttar. Men vår unge fes något enormt hans första månader i livet. Han bjuder fortfarande in till pruttkalas då och då.

Snuttis. Urtöntigt och något som jag har börjat kalla pysen på senare dar´. Det tillsammans med älskling, hjärtat, vännen och andra fåniga namn. Ni som känner mig vet att jag är ganska lång ifrån puttinutt och gulligull. Men denna lilla gossen knäckte mig totalt på den fronten.

Gosen. Det brukar Joel kallas sin son. Tycker det är så mysigt. Hej Gooosen! Är du fortfarande vaken?" Brukar han säga när han kommer hem från jobbet (om han fortfarande är uppe vill säga).
Åsa tillsammans med Pysen när han var en månad gammal. Kärlek!


Statistikproblematik...

... den är löst. Och jag klarade det heeelt själv!
Givetvis skulle jag ta en genväg för att lösa problemet men den lilla fulingen gick inte bloggarbetarna på.

Jag gör alltid min läxa innan jag ger mig in i något projekt så självklart tog jag reda på vad som möjligvis kunde vara problemet. Det skulle in någon form av kod i någon form av kodmall och det var ungefär här jag ångrade att jag lät en kompis göra min hemsida på nätkunkap A i gymnasiet. (Jag fick VG i kursen, tack kompis!) (Ok busted, jag kanke inte absolut alltid har gjort mina läxor!) Hur som helst så tyckte jag att det där lät ju fasansfullt avancerat att gå in i några koder och rota. Och jag har ju aldrig varit där och rotat från första början, så varför kulle koden ha försvunnit?
Jag bestämde mig istället för att maila till blogg.se om mitt lilla problem och be dem fixa det. Tack och bock! Ett mail kom snabbt i retur med EXAKT samma information jag redan hittat på sidan. Hur svårt jobb? Jag fick således ge mig in i kodträsket och lyckades ta mig igenom med gott reslutat!

Så nu tänker jag så här:

Om nu inte min blogg blir jätte mega känd och jag börjar tjäna lika mycket pengar som 
Kenza så känns det som att ett annat tacksamt jobb är att sitta och skicka FÄRDIGSKRIVNA MAIL hela dagarna. Visserligen 9-5 jobb men det kan jag leva med!


Hur ka jag klara mig utan S?

Ja, hur ska jag klara mig utan bokstaven s?
Den börjar ge vika, kola, strejka, tagit semester.
VÄLDIGT IRRITERANDE!!

Varenda gång jag ska skriva .se så blir det bara e. Självklart entrar jag ju utan att titta om s:et har kommit med. Hur lång tid tar det inte att skriva om hela kiten? (Ok, tog bort s:et med meningen där)

Dags för ny dator! Först ska vi bara serva bilen för en miljon, gifta oss för en halv miljon och spara till en handpening till ett hus.

Hålla ut lite till, snälla lilla s!!!


Babysim.

Idag har jag och lilla lusen varit på babysim för andra gången.
Oj vad han tycker det är roligt och plaskar som bara den i vattnet.Min lilla fisk. Bilden är inte tagen idag i simhallen utan hemma i förra veckan.
 Ett badkar hade varit fint, nu har vi 1 cm vatten på hela badrumsgolvet efter han
har badat och jag tror aldrg vårat badrumsgolv varit så rent som nu!


Den där Juvelen...

Den där mannen jag har valt att dela mitt liv med slutar aldrig att förvåna. Pysen vaknade ovanligt tidigt i morse och låg och stökade och grejade i sängen och var lagom missnöjd samtidigt som han genomförde sin dagliga morgontortyr. Efter en si så där en timma av stök och bök (Jag ger inte upp i första taget) kommer Joel in som gjorde sig i ordning till jobbet och tog Pysen så jag kunde sova en stund till. 9½ minut senare(Tack för generositeten) kommer han tillbaka med den lilla mannen då han skulle tuta iväg till jobbet.

"Vart är nappen?" frågar jag.
"Den ligger nog i den blå baljan, jag hämtar den" säger Joel.

Redan nu kan ju läge av bebis tyckas lite konstig men inte för mig. Jag vet att han brukar lägga Pysen i badbaljan ibland. Varför vet jag däremot inte.
 Filt på golvet?
 Babygymet?
 Matstolen?
 Babysittern?
 Babywalkern?
 Vagnen?
Nej, badbaljan tar vi ?!

Hur som helst. Efter fortsatt morgontortyr ger jag upp och går upp för att peta in linserna och ser det här:Mannen har tagit en blöja och lagt som ett huvudskydd. En BLÖJA!
Istället för att välja något mjukt som finns i ett badrum typ, eh, låt mig tänka. EN HANDDUK!
Så har han gått in till ett annat rum och hämtat en minimal liten blöja som huvudkudde...

Jag slutar aldrig att förvånas!


23. Something old.Den här gamla pjäsen tog jag från min morfar när han kola vippen.
Jag tyckte den var vansinigt fin där någonstans i mitten av 90-talet.
Nu tycker jag inte den är så fin längre. Och den passar inte någon stans. Den har säkert haft 100 olika plaster i alla mina hem och den har aldrig passat in. Men! Jag kan ju inte bara slänga den, det är ju en gammal slätklenod från 1969 (det står det på insidan av locket) som jag har ärvt av min morfar Alvin. Det är även min pyssellåda så den fyller en funktion. Men! Vart ska jag göra av denna bajsbruna kista från 1969? Vart?


Den där statistiken...

... Nej, jag kan inte släppa statistiken, den är URFUNKTION. Det är jag säker på. Idag står det att jag har haft en läsare, EN! Detta stämmer bevisligen inte.

1. Det är 2 st som har lämnat kommentarer på dagens inlägg.
2. Jag har själv varit inne och beundrat min blogg ett par gånger idag.

=

MINST 3 läsare idag.

Så, för att göra ett test. Alla som läser detta inlägget kan ju skriva en liten kommentar så ska jag se om detta stämmer. Jag blir ju snart flintis av allt detta dektektivarbete!

KOMMENTERA!!!!!!!!!!!.... Så är du rar.

Föräldraupptäckter: LIVET!

Herre min tid. Herre min skapare.

Det är klart som korvspad att jag viste att livet skulle förändras efter bebis. Men HUR mycket det skulle förändras är ju helt omöjligt att veta!


- Jag får ALDRIG sovmorgon. ALDRIG! Pysen vet inte vad helg innebär, den lilla filuren.
- Jag älskar en liten person så mycket mer än jag viste att det gick att älska.
- Jag tittar på klockan mer än jag någonsin har gjort innan. Allt ska planeras utefter litens mat och sovklocka.
- Jag har under de senaste 5 månaderna behövt klä mig varje dag i kläder som ger mig access till mina  tuttar. Längtar efter att kunna använda resterande 93% av min garderob!
- På tal om garderob så har jag nu på mammadagar investerat i en fleecetröja, det trodde jag ALDRIG. Om det har med mammarollen eller bara att jag börjar bli gammal (och klok) får förbli osagt. Jag kallar den i alla fall för ful-fleecen och jag har inte fryst en sekund denna vintern, halleluja. Bäst investeringen ever!
- Jag har glömt bort hur det känns att ha en väska över armen, barnvagnen är nu mera min bästa accesoar.
- Jag kissar (och bajsar också för den delen) alltid (när inte Joel är hemma) med öppen dörr för att ha liten inom synfält.
- Jag är stolt som en tupp över minsta lilla ljud som kommer ur liten mun. Jag spinner som en katt av minsta lilla ny handfattning som Pysen lärt sig.
- Jag sjunger och trallar och lockar och gör konstiga ljud dagligen vid matbordet för att få Pysen att ta "bara en tugga till".
- Jag har de senaste veckorna spenderat mer tid i mitt kök än vad jag gjort sammanlagt på de 3 åren vi bott i lägenheten. Den där mat och sovklockan igen. Och detta trots
burkmat!
- Jag vet nu att en natt kan vara hur lång eller kort som helst, beroende på hur mycket du får sova. Detta kräver ett separat inlägg för att bena upp det här med nätter och bebisar. Återkommer!
- Jag tycker nu att det är sent att gå och lägga mig efter 22, det var tidigt för mig innan jag fick barn.

Jag skulle kunna fortsätta i all oändlighet med denna lista men förmodligen så har de flesta tappat intresset och slutat läsa vid det här laget. För mig är det dags att avsluta dagen då klockan har blivit på tok för sent!  


Mitt.Fina.Liv.


Föräldraupptäckter. De där me mat!

Du har ingen aning om hur lätt det är att gå och köpa barnmat på burk jämförelsevis med att laga egen innan du får barn. För mig var det självklart att jag skulle göra storkok och frysa in till mitt barn, minsann och hör sen!
Hur många storkok har jag gjort till mitt barn? Noll, Nada, Zipp, Zero.
Hur många barnmatsburkar har jag köpt till mitt barn? En miljon, tre, fjorton, trettiofyra. En väldans massa burkar!

Så Jävla Sant!Någon postade denna bilden på Facebook och jag börjar nästan gråta.
Världen - Vart är du på väg?


Nyanser.

Inatt när jag var vaken efter jag äntligen hade somnat men när jag vaknade igen och hängde lite med Pysen, det gör vi varje natt, ett par gånger. Nu blev det en konstig mening men jag hoppar upp på tråden igen. Runt 03-tiden satt jag i alla fall i  sängen och spelade Mahjong som vanligt, Pysen låg och snackade i sin säng som vanligt och Joel låg och sov som en stock som vanligt. Då plötsligt hör jag en liten vårfågel i fjärran. Sjungandes på en vacker och välbekant melodi. Det kändes som jag kunde sitta där hela natten och lyssna på den sjungande våren genom ett stängt fönster. Finns det någon mer härlig känsla än de där första vårvibbarna som drar genom kroppen?

Det är det som är det fina med årstider förstår ni. Slutet och början av alla årstider har något speciellt med sig.
Hopp Längtan Minnen Liv Tro Puls Värme Vemod Harmoni

Välkommen min vår! Vad vi ska ha det trivsamt, du och jag.Jag googlade på vårfågel och denna kom upp.
Come sing for me, baby!För er som vill lära er mer om vårfåglar och hur de låter kan göra det 
här.
(Jag ser framför mig den där mannen som pratar på inspelningarna i gröna skogskläder, en kånken på ryggen med termos och mackor i, en hopvikbar pall under den ena armen och en inspelningsapparat under den andra. Där går han runt i skogen, ensam, med sin inspelningsapparat och spelar in fåglar dagarna i enda!)


Nattbloggande.

Jag nattbloggar under täcket och det är så jävla varmt så det är imma på telefonen! Men så är det när en sömnlös mamma delar rum med en snarkande man och en lättväckt pojke. Varför jag inte kan sova vet jag mycket väl; jag sov till tre idag, 15.00!!! Jag var dödsförkyld under natten och dagen så Joel fick stanna hemma från jobbet! Nu är jag piggare än jag varit på det senaste halvåret, här under mitt täcke, döende av värmeslag!!